Dna på blodigt tøj knytter rockere til rå afstraffelse


KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Her til formiddag fortsatte retssagen, hvor de tre HA'ere, Thor Becker Koba, Lasse Jensen og Kim Rydberg er tiltalt for brutal afstraffelse af to tidligere rockerbrødre. Det skete ved Ugandaskoven på Amager tidligt om aftenen 21. september i fjor.

Ved dagens retsmøde var der tilsagt to vidner - den ene en retsgenetiker - der skulle anskueliggøre dna fundet på noget blodigt tøj, der lå forsøgt gemt af vejen i en sort plastiksæk. Takket være en årvågen borger blev sækken fundet i en skraldecontainer ved en boligbebyggelse på Amager aftenen efter overfaldet.
 
Se også: Sæk med blodigt tøj fundet i skraldespand efter rockeroverfald

Mens retsgenetikeren forklarede sig, fulgte en mindre gruppe tilhørere opmærksomt med. Blandt dem en kæreste til en af de tiltalte samt et par andre HA-rockere.

Plastiksækkens indhold inkluderede sko, handsker, bukser og trøjer. Alt sammen med blodpletter, der stammede fra det ene af ofrene, PN.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var han hovedmålet for overfaldet, mens det andet offer, KK, tilsyneladende 'blot' skulle pacificeres. Ved overfaldet fik KK knust begge underben. Sandsynligvis med værktøj eller køller.

Se også: Politividne: Rockere opførte sig underligt efter overfald

Ved retsmødet forklarede retsgenetikeren, hvordan der i alt det fundne tøj var dna, der med varierende sandsynlighed kan knyttes til alle tre tiltalte.

Sko og trøjer med dna-fund
I en af skoene var på indersiden af hælekappen dna, der, med størst opnåelig mulighed indenfor dansk retsgenetik, kunne knyttes til Kim Rydberg. I en anden sko var der ligeledes dna, der dog med mindre sandsynlighed kunne knyttes til Rydberg.

Dna i linningen på et par bukser kunne også knyttes til Kim Rydberg med størst opnåelig mulighed.
I nakken på en trøje blev der fundet dna, der med størst opnåelig mulighed kan knyttes til tiltalte Lasse Jensen.

Se også: Rockeroverfaldoffer: - Det var en solid røvfuld
 
En handske fundet i plastiksækken indeholdt dna, der med størst opnåelig mulighed kan knyttes til Thor Becker Koba.
Der udover var der fundet dna spor i andre af genstandene, der også var plastiksækken, der med mindre sandsynlighed kunne knyttes til de tiltalte.

Sortlistede rockere er 'out'
Efter retsgenetikeren trådte en politimand fra Rigspolitiets Efterforskningscenter (NEC) i vidneskranken. Her forklarede betjenten nærmere om de to rockerbegreber 'left' og 'out'.
Politividnet forklarede, at når medlemmer skal ud af miljøet, så bliver man enten stemplet ’out’ eller ’left’.
- Er man stemplet ’out’, så har man forbrudt sig mod regler, aftaler eller normer, hvorimod ’left’ så har man overholdt reglerne, forklarede politimanden.

Altså er definitionerne et helt grundliggende spørgsmål om et rockerexit i enten unåde eller 'i god ro og orden.' Og ifølge Ekstra Bladets oplysninger stod begge ofre til at blive sortlistet i HA.

Ved et tidligere retsmøde i sagen kom det frem, hvordan politiet på aftenen for overfaldet under en aflytning i forbindelse med en anden efterforskning opfangede en sms med ordlyden: ’PN og KK er dd. out of club. No contact.’

Beskeden var sendt fra Brian Barfoed til Jens ’smukke Jens’ Christensen. Begge mangeårige HA-medlemmer.
 
Tæsket og smidt ud:
De to tidligere HA'ere KK og PN anede tilsyneladende ikke, at de stod til at blive smidt ud. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var det personligt fjendskab internt i rockerklubben kombineret med beskyldninger om økonomisk fusk og snyderi, der førte til udsmidningen.
Kilder beskriver, at det var årsagen til, at udsmidningen blev så brutal. Særligt det ene offer blev mishandlet så voldsomt, at hans tilstand efterfølgende var kritisk. Og under den efterfølgende behandling skulle han have tilført flere liter blod.

Comments