Hells Angels kutter all dialog med politiet

HA-talsmann Rune Olsgaard frykter at noen i miljøet kan overreagere og gjøre noe dumt etter behandlingen de har fått fra politiet.
HA-talsmann Rune Olsgaard frykter at noen i miljøet kan overreagere
og gjøre noe dumt etter behandlingen de har fått fra politiet
HA-talsmann Rune «Super’n» Olsgaard var onsdag i Oslo tingrett etter at klubbhuset til Hells Angels på Alnabru i Oslo ble beslaglagt av politiet for en uke siden.
Stemningen var tidvis amper mellom politiadvokat Jorild Kile og Olsgaard mens han var i vitneboksen, og det toppet seg mot slutten, etter at Kile uttalte at de tok eiendommen for å sikre at den ikke ble solgt, overdratt eller ødelagt.
– Tror du at vi skal tenne på vår egen eiendom? Er det din påstand? spurte Olsgaard politiadvokaten gjentatte ganger fra vitneboksen, men fikk ikke noe svar.
Skrøt av dialog i fjor
Etter at retten var hevet fortalte Olsgaard at fremferden til politiet har vekket følelser hos folk i MC-miljøet.
– Dette kan få noen til å overreagere og gjøre noe dumt, sa HA-talsmannen. BESLAGLAGT: Klubbhuset på Alnabru i Oslo ble beslaglagt av politiet og medlemmene kastet på dør av politiet.BESLAGLAGT: Klubbhuset på Alnabru i Oslo ble beslaglagt av politiet og medlemmene kastet på dør av politiet. Foto: Roar Dalmo Moltubak / TV 2
Selv om han tviler på at noe kommer til å skje, påpeker han at han kun kan svare for seg selv, og at han ikke kommer til å gjøre noe.
Oslo politidistrikt har lenge hatt en åpen dialog med MC-klubben, og Hells Angels har ifølge Olsgaard inngått flere avtaler med politiet for å sikre dialogen.
I juni-utgaven av «Magasinet Norsk Politi» fra 2012, skryter også politiet selv av samarbeidet med MC-miljøet i hovedstaden, samtidig som det påpekes at dersom klubbene ikke følger reglene, blir det reaksjoner.
– Alle avtaler er over
Etter razziaen forrige onsdag nekter nå Hells Angels å samarbeide mer med politiet i hovedstaden.
– Alle avtaler vi har hatt med politiet er nå over. Jeg synes mest synd på de i politiet som har engasjert seg i dette i 20 år, sier Olsgaard til TV 2.
Et av momentene i avtalen med politiet har vært at medlemmer av MC-klubben ikke skal være minst mulig synlig i bybildet.
– Vi har blant annet ikke hatt på oss vester på byen eller på konserter, men kun når vi har kjørt motorsykkel. Leder for Seksjon for organisert kriminalitet, Einar Aas. Leder for Seksjon for organisert kriminalitet, Einar Aas. Foto: TV 2
Allerede i helgen som var, ble flere Hells Angels-medlemmer observert på et utested i Oslo sentrum med de karakteristiske vestene på, noe som tyder på at avtalen med politiet ikke lenger følges.
Nå kommer «Super’n» med en klar oppfordring til MC-miljøet i Norge.
– Kom til Oslo med vester på og dra på byen!
Politiet avventer
Leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo, Einar Aas, sier til TV 2 at han vil ikke kommentere den konkrete oppfordringen fra Olsgaard.
– Hvis de vil bryte samarbeidet, så stiller vi oss avventende til Hells Angels' tilnærming, sier han til TV 2.
– Vi legger fortsatt opp til dialog med alle risikogrupper, inkludert Hells Angels, sier seksjonslederen.

Comments