Helle Thorning: Rockere og bandemedlemmer skal ikke kunne prøveløslades

Bander. Regeringen vil skærpe kursen over for rockere og bander. - Foto: JENS DRESLING

Rockere og bandemedlemmer skaber så meget frygt og utryghed i Danmark, at regeringen nu vil skærpe indsatsen mod banderne og sætte hårdere ind over for den kriminalitet, de begår.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på sit månedlige pressemøde. Her sætter hun fokus på den verserende bandekrig i Danmark.
»Vil vil sikre, at bandemedlemmer, der begår kriminalitet, får en straf, der står mål med den forbrydelse, de har gjort. Vi vil skærpe straffen for at bære skydevåben på offentlige steder«, siger Helle Thorning-Schmidt.
Også prøveløsladelser bliver et element i en ny bandepakke, varsler statsministeren.

fakta

Bandeudspil
I første halvår af 2013 blev 208 personer varetægtsfængslet i relation til rocker- og bandekonflikten.

I første halvår af 2013 blev der som led i indsatsen på rocker- og bandeområdet registreret 1.085 sigtelser fordelt på 932 personer.

I første halvår af 2013 registrerede politiet 49 skudepisoder i det offentlige rum, der vurderes at have relation til rocker- og bandekonflikterne.

I 1. kvartal 2013 blev 2 personer dræbt, mens over 20 personer blev såret som følge af skud, knivstik mv. i registrerede sager med forbindelse til rocker- og bandemiljøet. I 2. kvartal 2013 blev 9 personer såret i registrerede sager med forbindelse til rocker- og bandemiljøet.
Kilde: Justitsministeriet

»Vi agter også at afskære adgangen til prøveløsladelse for de indsatte, der har tilknytning til rocker- og bandemiljø, når en konflikt raser. Vi skal have den hårde kerne væk fra gaden, og det her er en af metoderne til det«, siger Helle Thorning-Schmidt.
»Der har været flere voldelige episoder med udgangspunkt i bandemiljøet. Det skaber meget stor utryghed og frygt, og det er fuldstændig uacceptabelt, at vi skal leve med den frygt«, siger statsministeren.

Regeringen præsenterer i morgen hele indholdet i sin nye bandepakke, når justitsminister Morten Bødskov (S) holder pressemøde i Justitsministeriet klokken 11.30.

Pressemødet er det første af de månedlige pressemøder, som Helle Thorning-Schmidt har indført, efter hun afskaffede de ugentlige tirsdagspressemøder og erstattede det med to månedlige spørgetimer i folketingssalen, hvor hun og de øvrige partiledere duellerer i en direkte konfrontation - og altså et pressemøde hver måned.

Comments