Hells Angels-dørvakt dømt for politiskubbing

Det var lørdag 3. november i fjor at politiet skulle gjennomføre en ransakelse hos Hells Angels på Braut. Anledningen var at det var fest i lokalene og politiet mistenkte at det foregikk ulovlig skjenking av alkohol.
23-åringen dyttet en av politibetjentene først lett da han ble forevist beslutningen av ransakingen. Deretter, etter å ha varslet på sambandet at politiet var på stedet, dyttet han betjenten hardere for å hindre ham i å gå inn.
Politiet måtte til slutt brøyte seg forbi dørvakten.

«Øl»

I tillegg til å hindre politiet i deres arbeid, dømmes jærbuen for å ha ervervet eller forsøkt å erverve, narkotika. 23-åringen erkjente også dette forholdet da saken mot ham kom opp i Jæren tingrett.
I retten ble en lydlogg fra avlyttingen av mannens telefon lagt fram som bevis. Politiet mener at 23-åringen per telefon avtalte kjøp av amfetamin. Amfetamin blir aldri nevnt i telefonsamtalen, men politiet mener at «øl», som blir uttalt flere ganger, var en kode for det narkotiske stoffet.
Påtalemyndigheten peker blant annet på at det i telefonsamtalen snakkes om hvorvidt ølet er delt opp og om at det skal legges under laptopen. Det snakkes også om en ekstra bag.

Ubetinget fengsel

I straffutmålingen skriver rettens leder, konstituert tingrettsdommer Ørjan Andre Grønlid, at det som den klare hovedregel skal reageres med ubetinget fengsel for å hindre politiet i deres arbeid.
«Dette gjelder også ved mindre grove overtredelser, idet allmennpreventive hensyn står meget sterkt i disse sakene, knyttet til rettshåndhevelse og behovet for vern av polititjenestemennene i vanskelige situasjoner hvor de må rykke ut», skriver dommeren.
Retten er nemlig enig i at overtredelsen i gjeldende sak er mindre grov.
En enstemmig rett dømmer 23-åringen til 36 dagers fengsel. Halve straffen gjøres betinget med en prøvetid på to år. Videre dømmes jærbuen til å betale 3000 kroner i saksomkostninger.

Comments