Hells Angels styrker sin posisjon i Follo


Høye gjerder omkranser MC-klubben Old Hogs sine lokaler i Hølen. Navneskiltet over inngangspartiet er borte. Et overvåkningskamera fanger opp hvem som kommer og hvem som går. Samtidig, i nabokommunen Ås, hylles Stokers MC gjennom sosiale medier av lokale musikere for overgangen til Devils Choice MC – som er direkte underlagt Hells Angels (HA). Politiet og lokalpolitikere er på sin side bekymret.
– Disse MC-klubbene er ofte forbundet med kriminell virksomhet, og det at de skal rekruttere folk fra Ås synes jeg er ugreit, sier ordfører Johan Alnes i Ås til Østlandets Blad.
Ordføreren opplyser videre at det kan bli aktuelt å fremme en politisk sak.

Tettere kontakt

Stokers og Old Hogs er to av totalt 10 klubber som i helgen gikk over til Devils Choice MC. Overgangen ble markert med fest på klubbhuset i Hølen.
Politiet har i lengre tid hatt disse MC-miljøene under oppsikt. Nå styrker de innsatsen.
– Vi vil følge ekstra med på miljøet nå som de så aktivt har valgt å signalisere sin tilhørighet til Hells Angels, sier Trond Vennatrø, politistasjonssjef Follo politistasjon.
Han sier videre at Follo-politiet nå vil ha en tettere kontakt med de respektive kommunene.
Politiets bekymring begrunnes med at HA er en såkalt 1 % MC-klubb. Dette er klubber som stiller seg på utsiden av samfunnets lover, og som krever at klubbmedlemmene skal utvise total lojalitet til normer og regler i klubben (se faktaboks).
– Jeg må presisere at det ikke på langt nær er alle MC-klubber vi er bekymret for. Vi har et godt forhold til flere klubber i politidistriktet. Det er kun klubbene som nå aktivt går ut og knytter seg til Hells Angels som vil bli fulgt opp tettere, understreker Vennatrø.

LES OGSÅ: Old Hogs lei av å bli stemplet som kriminelle

– Ingen er straffedømt

På «Brakka» i Ås møtes motorsykkelentusiaster fra blant annet Vinterbro, Halden, Slitu og Drammen minst to ganger i uken. De spiser middag sammen, drikker kaffe og mekker sykkel, ifølge Devil Choice MC Aasgård sin talsperson Bjørn Hestekind.
Han sier ingen av de 11 medlemmene er straffedømt den tiden de har vært medlemmer i Stokers Mc.
– Vi er de samme som før, så lokalbefolkningen har ingenting å frykte, sier Hestekind og legger til:
– Devils Choice Norway er en selvstendig klubb og har ingen plikter ovenfor Hells Angels Norway.

Hestekind mener det er uproblematisk at politiet ønsker å følge dem opp tettere.
– Vi har ikke noe å skjule. Vi har i en årrekke vært venner med HA og de klubbene som nå er Devils Choice Norway. Vi ønsket å føre et nærmere vennskap og kjempe sammen mot det som er en stigmatisering av en hel gruppe på grunn av enkeltpersoners handlinger.
Politiet mener HA er en kriminell motorsykkelklubb. Hestekind er ikke enig.
– Det er ingen MC-klubb som er dømt for å være en organisert kriminell organisasjon. Det er enkeltpersoner som gjør disse handlingen.
– Er det slik å forstå at dere tar avstand fra disse handlingene?
– Selvfølgelig gjør vi det.

Comments