Her er brevet, som får Bandidos til at se rødt


Politi ophæver bevogning af rockerborg i Næstved

En del af den benzin, som menes at få bålet til at brænde mellem Bandidos og en flok tidligere medlemmer fra bl.a. Næstved, stammer fra et brev fyldt med beskyldninger, som i slutningen af juni blev sendt rundt til Bandidos-afdelinger i hele Europa.


 
Det vurderer både kilder i miljøet og politiet over for tv2.dk.

Brevet er skrevet af tidligere medlemmer, der efter deres udtræden har samlet sig under navnet Westside Nation i Næstved og i samme ombæring overtog og videreførte klubhuset på Præstøvej 6b.
En klub, som altså i går var så truet, at Sydsjælland og Lolland Falsters Politi med rockerloven i hånden udstede forbud mod at være i.

- Baggrunden for denne beslutning er en akut, lokal konflikt mellem Bandidos og Westside Nation, der tidligere har været tilknyttet Bandidos, men som nu er brudt ud. Westside Nation er derfor i ”bad standing”, skrev politiet i går aftes.

Brevet fra de tidligere Bandidos-rockere blev offentliggjort flere steder på nettet, efter at det var sendt ud i verden. Formålet med brevet var ifølge eks-medlemmerne at forklare, hvorfor to afdelinger - i Roskilde og Næstved - 'lagde vesten' i protest mod Bandidos' øverste ledelse i Danmark.

I brevet påstår de udtrådte medlemmer, at Michael 'Kokken' Rosenvold, der er præsident for Bandidos i hele Europa, og et andet ledende medlem af Bandidos, Christian 'Chester' Grünwaldt, holder hånden over en stikker. En mand, som ifølge Næstved-afdelingen var med til at sende deres daværende lokale præsident, Arash Hamedani, fire år i fængsel i en narkosag ved Retten i Næstved. Han ankede dommen på stedet.

De to rockere-bosser er en hån mod broderskab og loyalitet og lader andre grupperinger træde Bandidos under fode, påstår eks-rockerne i brevet.

- Det er til at brække sig over. Vi bøjer os for ingen, tordner eks-rockerne i brevet, hvor de indledningsvist beklager, at de tager kontakt til hele Europa - og ikke bare Danmark. Men sandheden må ud i hele verden, ikke forties, skriver eks-rockerne.

- Fra denne morgen er BMC chapter Westside Denmark (Næstved) og BMC chapter King's City Denmark (Roskilde) lukket. Afdelingerne såvel som deres medlemmer findes ikke længere. Vi kan ikke længere lukke øjnene og ignorere visse medlemmer af Nationalens (ledelsen af Bandidos, red.) korruption. Ej heller kan vi fortsætte med at understøtte den svaghed, de tvinger ned over os. Vi blev medlem af Bandidos for broderskabet, for loyaliteten og respekten, men med nogle af nedenstående pointer, vil I forstå, hvorfor vi nu er nødt til at vælge en anden vej, skriver de.

Kilder i politiet betragter brevet som autentisk og vurderer, at det indgår i det konfliktbillede, der nu menes at være eskaleret.

tv2.dk har forsøgt at få en kommentar fra både Michael Rosenvold og Christian Grünwaldt.
Mens Christian Grünwaldt ikke er tilgængelig for en kommentar, siger Michael Rosenvold følgende:
- Hvad de skriver I brevet, må stå for deres regning. Det har jeg ingen kommentarer til.

LÆS HELE BREVET HER

Comments