- Ikke noe klubblokale

Dette kommer frem i et svarbrev til Skien kommune, etter at kommunen krevde at huseieren redegjorde for bruken av bolighuset. Bakgrunnen for kommunens krav til huseieren er en bekymringsmelding fra beboerne i området, ti borettslagsledere og rektoren på Gimsøy ungdomsskole.

Gimsøybeboerne er bekymret for at mc-klubben Compadres er i ferd med å etablere seg i Industrigata. Compadres knyttes nært opptil den kriminelle mc-klubben Bandidos og sees på som en rekrutteringsmaskin til Bandidos-systemet.


- IKKE KLUBBHUS
- Vi har fått et svar fra moren til han som står oppført som huseier, og hun sier at det er leid ut til to beboere. Gjennom henne benekter huseieren at boligen brukes som et klubbhus for mc-klubben, sier fagansvarlig på byggesak i Skien kommune, Åse Otterdahl Møller.
Otterdahl Møller gjør det klart at kommunen nå må i en tettere dialog med beboerne i området.
- Vi kommer til å kontakte de som har sendt bekymringsmeldingen til oss, og høre om de kan legge frem noe mer håndfaste bevis slik at vi kan gå videre med saken, sier hun til TA mandag.
Kommunen har også opprettet en løpende dialog med politiet om huset i Industrigata.
- Det er vanskelig å si hva resultatet av undersøkelsene vi gjør nå blir, men vi kommer til å følge saken, sier Otterdahl Møller.

DAGSBØTER
Dersom kommunen klarer å bevise at huset fungerer som et klubblokale for Compadres, kan det være aktuelt å ilegge huseieren dagsbøter.
- Jevnt over er det økonomiske sanksjoner vi har mulighet til å ilegge. Blir et hus brukt i strid med hva det regulert til, kan vi be om at det forholdet avsluttes og ilegge huseieren løpende dagsbøter, sier Otterdahl Møller.

AKTIVITET SOM ET KLUBBHUS
Politiet står fast på at bolighuset fungerer som et klubblokale for Compadres MC.
- Vi mener huset fungerer som et klubbhus, og aktiviteten der tilsier det samme, sier politiførstebetjent Skule Worpvik som leder avsnittet for organisert kriminalitet ved Grenland politistasjon.
Beboere i området har tidligere fortalt i TA at de mener klubben møtes til faste tidspunkt ukentlig.

Comments