Ny rockerklub står på spring

Interne magtkampe og voldelige opgør med indvandrerbander er ikke det eneste, der i øjeblikket giver Bandidos hovedbrud.
Ligesom Hells Angels-rivalerne skal de etablerede rockere måske i meget nær fremtid forholde sig til, at den hollandske rockerklub Satudarah MC angiveligt har etableret en dansk afdeling og kan være meget tæt på at åbne officielt.
De seneste dage har der i miljøet verseret meget stærke rygter om, at Satudarah har ’overtaget’ indvandrergrupperingen Værebros Hårde Kerne, der er centreret omkring Værebroparken i Bagsværd og Høje Gladsaxe.

En alvorlig optrapning

Den oplysning har vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter Tormod Christensen over for BT ’ingen kommentarer’ til, men nøjes med at sige, at man fra politiets side følger udviklingen ’meget, meget nøje’.
Hvis Satudarah åbner en afdeling i Danmark vil det ikke bare være en ny motorcykelklub, men ifølge iagttagere af rockermiljøet en alvorlig optrapning af det mulige konkliktscenarie. Ikke mindst fordi den hollandske rockerklub specifikt retter sig mod unge med udenlandsk baggrund - man er udtrykkeligt en multikulturel klub, der er åben for alle racer og alle nationaliteter.
Efter de heftige og næsten daglige skyderier i bandekonklikten i foråret, der blandt andet kostede to unge mænd med tilknytning til Værebro livet, har der i længere tid været bemærkelsesværdigt stille på bandefronten.

Lyder bekymrende

Derfor har det vakt bekymring, at der netop i Værebroparken og i Høje Gladsaxe har været skudepisoder i denne uge. Byrådsmedlem i Gladsaxe Trine Henriksen fra Enhedslisten skrev tirsdag morgen på sin Facebook-profil, at det forlød, at Satudarah vil slå sig ned i Bagsværd, og betegnede det som ’skræmmende’.
Til BT uddyber hun:
- Jeg har forstået, at det muligvis vil kunne føre til en ny opblussen af konflikten på rocker- og bandeområdet. Og generelt synes jeg, at det lyder bekymrende, hvis en lokal bande bliver indlemmet i en større organisation med internationale rødder.
Satudarah skønnes at have 800 medlemmer i bl.a. Holland, Belgien, Tyskland, Spanien, Indonesien og Malaysia.

Comments