Omkamp om Hells Angels' hovedkvarter i retten

Klubben har protestert mot at politiet uten forvarsel rykket inn og beslagla klubbhuset til Hells Angels i Oslo onsdag forrige uke.
Påtalemyndigheten vil kreve huset inndratt under en kommende rettssak mot klubben, og i påvente av rettssaken ble det besluttet å beslaglegge huset.
Flere av klubbens faste beboere ble husløse da de ble kastet ut, og advokat John Christian Elden kritiserte politiet for handlingen. Han har lagt ned krav om at beslaget oppheves. Onsdag vil Oslo tingrett ved tingrettsdommer Kim Heger behandle kravet.
- Elden vil be retten ta stilling til om politiet hadde rett til å ta beslag i huset. Vi mener det er gode grunner for det og vil be om oppsettende virkning dersom Oslo tingrett ikke gir oss medhold, sier politiadvokat Jorid Kile i Oslo politidistrikt til NTB.

- Nødvendig

Politiet gikk til aksjon bare timer før en tiltale om ulovlig våpenbesittelse ble forkynt mot styrelederne i selskapet Capitol Eiendom AS og Hells Angels i Oslo. Bygningen ved E6 på Alnabru i Oslo ble overtatt av væpnet politi som sperret av eiendommen.
I timene etterpå fikk politiet hard kritikk fra HA-talsmann Rune Olsgaard og fra advokat Elden.
- Risikoen for at huset skal rømme, er liten. Dersom påtalemyndigheten vil prøve å være kreative ved å inndra et hus, så kan de fremme det i retten uten noe forutgående beslag, uttalte Elden til NTB.
Politiadvokaten er uenig i Eldens oppfatning av beslaget og sier det var nødvendig for politiet å sikre huset før de tiltalte kunne rekke å endre eierforholdene knyttet til bygningen.

- Brenne det opp

- Det var nok aldri i våre tanker at huset skulle stikke av, forsikrer politiadvokat Jorid Kile.
- Men de tiltalte kan selge det, skifte rettigheter i det, eller brenne det ned for den saks skyld i forkant av rettssaken. Derfor måtte vi gjøre vårt for å forhindre det, sier hun til NTB.
Styrelederen for Capitol Eiendom er ifølge offentlige registre HA-talsmann Rune Olsgaard.
Politiet har pekt ut Ove Jørgensen Høyland som president for klubben. Høyland benektet at han er president, i en rettssak i Nord-Troms tingrett før sommeren. Der ble han dømt til ni års fengsel. Dommen er ikke rettskraftig og venter på ankebehandling i Hålogaland lagmannsrett.
I bedriftsregisteret er en annen person oppgitt som styreleder i organisasjonen. Likevel har politiet forkynt tiltalen for Høyland, som de oppfatter som klubbens reelle leder, opplyser politiadvokaten til NTB.
Advokat John Christian Elden bekrefter rettsmøtet og sier han ikke vil be om lukkede dører.

Comments