Per Lasse fra Larvik er rekrutt til Hells Angels

15 personer er for tiden rekrutter i Hells Angels Norge, en av dem er Per Lasse fra Larvik.
Til TV2.no forteller den 41 år gamle larviksmannen hvorfor han ønsker å bli medlem av motorsykkelklubben med det noe frynsete ryktet.
– Det er broderskapet og samholdet som er viktigst for meg, sier Per Lasse (41) alias «Pyro».

Måtte starte på nytt etter dom

Aspirantene i klubben til Hells Angels i Oslo bruker all sin tid på å nå dette ene målet; å bli fullverdige medlemmer i den myteomspunne motorsykkelklubben.
Pyro er såkalt hangaround, men var prospect for to år siden. I ett og et halvt år satt han fengslet etter trusler. Da han slapp ut etter soning måtte han starte på nytt som hangaround.
Til TV2 forteller også kameraten hans Fredrik alias «Tassen» (23) om sitt forhold til HA. «Tassen» ble også dømt for trusler i den samme saken som per Lasse, men ligger et hestehode foran som såkalt «prospect» i HA.
Går alt etter vil de en dag bli innvilget fullt medlemskap.
For tiden er 15 personer inne i systemet som rekrutter- såkalte prospects (12) og hangarounds (3), opplyser Hells Angels Norge til TV2.
Kripos holder et våkent øye med de MC-klubbene de frykter vil kunne komme til å lage bråk. I tillegg til Hells Angels definerer Kripos også Bandidos, Mongols, Outlaws, Coffin Cheaters og Gladiators som kriminelle MC-klubber.

Store krav til medlemmene

– Hvorfor de kaller oss kriminelle MC-gjenger er uforståelig. Enkeltmedlemmer gjør ting som de ikke burde gjort her som andre steder. I en familie kan noen bli dømt for noe, men man svartmaler ikke hele familien av den grunn, sier Per Lasse.
Per Lasse ønsker ikke å stå fram med etternavn på TV2 av hensyn til familien
– Det er store krav for å bli medlem her. Man må være en real person, ha de rette verdiene og du kan ikke gjøre hva du vil. Når vi lever så tett på hverandre kommer både gode og dårlige sider fram. Har man dårlige sider som ikke blir likt, så blir man ikke tatt opp, påpeker Per Lasse.
Flere av medlemmene i de store klubbene har sonet lange straffer i fengsel for vold, trusler og narkotikabesittelse.

Comments