Politiet: – Ikke gjort funn hos Hells Angels

Politiet meldes til Spesialenheten for politisaker etter beslaget av klubbhuset til Hells Angels onsdag formiddag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Politiet meldes til Spesialenheten for politisaker etter beslaget av klubbhuset til Hells Angels onsdag formiddag
 
Onsdag tok oslopolitiet beslag i klubbhuset til Hells Angels på Alnabru i Oslo. Rundt klokken ti gikk politiet til aksjon, og de fem personene som oppholdt seg i klubbhuset ble sendt på dør.

Leder i oslopolitiets seksjon for organisert kriminalitet, Einar Aas, sier til TV 2 at deres teknikere fortsatt er på Alnabru og sikrer eiendommen.
– Vi holder fortsatt på der oppe. Det er tidkrevende undersøkelser, og vi vil være på den sikre siden slik at det ikke er noen overraskelser når vi tar beslag i eiendommen. Derfor gjennomgår vi området nøye, sier Aas.
Må finne nytt husrom for leietakere
Det er selskapet Capitol Eiendom som eier klubbhuset og leier det ut til motorsykkelklubben. I tillegg har Capitol Eiendom flere andre leietakere ved klubbhuset.


Talsmann for Hells Angels og styreformann i Capitol Eiendom, Rune «Super'n» Olsgaard, sier til TV 2 at de nå jobber på spreng for å få tak over hodet på de åtte leietakerne som bor i klubbhuset.
– Nå setter vi alle kluter til for å skaffe erstatningslokaler for alle leietakerne. Nå overnatter noen hos venner, men vi håper saken kommer opp for tingretten i neste uke, sier Olsgaard. Rune «Super'n» Olsgaard sier til TV 2 at de jobber på spreng med å skaffe husrom til alle leietakerne.Rune «Super'n» Olsgaard sier til TV 2 at de jobber på spreng med å skaffe husrom til alle leietakerne. Foto: TV 2

Eiendomsselskapet er kontraktsforpliktet til å skaffe husrom til leietakerne, og leier blant annet ut øvings- og treningslokaler. Dersom politiets razzia fører til merutgifter for selskapet, sier Olsgaard at disse utgiftene vil bli en del av et søksmål mot politiet.

Allerede onsdag ettermiddag varslet Olsgaard at de vil gå til rettslige skritt for å få klubbhuset tilbake. I tillegg vil de nå levere inn en anmeldelse til Spesialenheten for politisaker.
Anmeldes til Spesialenheten
Capitol Eiendoms advokat, John Christian Elden, reagerer på at politiet ikke hadde ransakingsordre da de tok seg inn i Hells Angels' lokaler.
– Jeg registrerer at politiet benyttet anledning til å ta seg inn i huset og ikke bare beslaglegge det. Da er det en ulovlig ransaking vi står overfor, sier Elden til VG.
– Det må være et minimum at politiet selv følger loven i sin kamp for at MC-entusiaster gjør det samme, påpeker advokaten.
Ifølge Olsgaard blir denne anmeldelsen Spesialenheten levert allerede torsdag.
– Vi håper å få tilbake klubbhuset ganske snart, etter at saken forhåpentligvis kommer opp i tingretten i neste uke. Hvis ikke vi får gjennomslag der, så må vi finne nye lokaler. Leder for Seksjon for organisert kriminalitet, Einar Aas. Leder for Seksjon for organisert kriminalitet, Einar Aas. Foto: TV 2
– Ikke gjort noen funn
Einar Aas i oslopolitiet sier at de trolig har fått gjort det meste av undersøkelser i klubbhuset i løpet av torsdag, men kan ikke si noe om når de er ferdige.
– Vi har ikke gjort noen funn, men har heller ingen store forventninger om å finne noe. Vi vil likevel være på den sikre siden.

Han har ingen kommentar til at de nå meldes til Spesialenheten, eller det varslede søksmålet.
– Jeg har ingen kommentar til det, utover at dette må sees i sammenheng med tiltalebeslutningen som statsadvokaten tok ut om å ta beslag i eiendommen, sier Aas.

Overveldet over støtten
Talsmann for Hells Angels, Rune «Super'n» Olsgaard, forteller at de allerede har fått mange støtteerklæringer og tilbud fra hele Norge etter razziaen onsdag.
– Vi er helt overveldet. Facebook-siden min brøt sammen i går fordi jeg fikk så mange venneforespørsler. Vi er veldig interessert i forslag, og trenger godkjente forsamlingslokaler.
Olsgaard sier de nå ser på forskjellige lokaler i Oslo sentrum, slik at klubben har et sted å samles.
Disse våpnene ble funnet under en aksjon mot Hells Angels i Oslo i januar 2011. Disse våpnene ble funnet under en aksjon mot Hells Angels i Oslo i januar 2011. Foto: POLITIET

Comments