Tre menn frifunnet for HA-skjenking

...
Tre menn er frifunnet for ulovlig skjenking i lokalene til Hells Angels på Braut.
 

 
Samtlige av de tre har fått forelegg for skjenkingen som fant sted i lokalene til Hells Angels på Braut 3. november i fjor.
 
Ingen av de tre har godtatt foreleggene, og dermed gikk saken til Jæren tingrett.
 
28-åringen og 24-åringen er prøvemedlemmer, såkalte «prospekts» i HA, mens 23-åringen er medlem av «crew 81» som består av ti yngre medlemmer som ønsker en framtidig karriere i Hells Angels.
 
De tre tiltalte sammen med de øvrige crew-medlemmene og «prospekts» ønsket å arrangere en halloweenfest den aktuelle datoen og i den anledning fikk de lov til å låne lokalene til Hells Angels.
 
Invitasjoner på Facebook
Invitasjonene til festen ble lagt ut på Facebook.
 
Retten viste til at det manglet dokumentasjon på om invitasjonen var åpen for alle av arrangørenes Facebook-kontakter, eller om det var snakk om et lukket arrangement på Facebook som kun var tilgjengelig for dem som ble invitert.
«Under henvisning til prinsippet om at enhver rimelig tvil skal komme de tiltalte til gode legger retten til grunn at invitasjonen skjedde gjennom et lukket arrangement på Facebook», heter det i dommen.
 
Retten la også til grunn at på invitasjonen ble det opplyst til festdeltakerne om at de måtte ha med egne drikkevarer og at det ville koste 100 kroner i inngangspenger, og at de inviterte hadde mulighet for å ta med seg egne venner.
 
Hadde spleiset
Retten la også til grunn at arrangørene av festen, inkludert de tre tiltalte, hadde spleiset på alkohol som ble oppbevart i en bar i lokalene.
«Retten finner ikke tilstrekkelige bevis for at alkoholen som var kjøpt inn for anledningen ble servert til de øvrige festdeltakerne verken mot betaling eller vederlagsfritt», heter det i dommen.
Retten kom til at et lite kontantbeløp, håndskrevne prislister og noen bonger som ble funnet av politiet ikke var relatert til dette arrangementet.
 
Politiet aksjonerte mot festen omkring klokken 22.00 den aktuelle kvelden.
I den forbindelse oppsto det en svært kaotisk situasjon, blant annet fordi politiet ble forsøkt hindret atkomst til lokalet og festen ble avsluttet i løpet av kort tid.
 
Sluttet selskap
Retten kom til at festen hadde vært et sluttet selskap, og at alkoholloven gir adgang til privatpersoner å nyte alkohol uten bevilling i leide lokaler, dersom det er snakk om et privat arrangement.
Dermed ble 28-åringen, 24-åringen og 23-åringen frifunnet.
 
Og dermed fant heller ikke retten grunnlag for inndragning av betydelige mengder alkohol som ble beslaglagt av politiet i forbindelse med festen.

Comments

  1. Anonymous5/11/2015

    http://www.domstol.no/upload/HRET/saknr2014-514(anonymisert).pdf

    ReplyDelete

Post a Comment