Våpensalg i Ringsaker lå bak politiaksjon

VÅPEN: Dette er våpnene politiet fant hos Hells Angels i Oslo.FOTO: POLITIET
VÅPEN: Dette er våpnene politiet fant hos Hells Angels i Oslo.FOTO: POLITIET
 
Da politiet i Oslo onsdag slo til mot Hells Angels sitt klubbhus på Alnabru i Oslo, ble det oppgitt til pressen på stedet at noe av bakgrunnen var to store våpenbeslag som ble gjort i lokalene i 2010 og 2011. Politiet mener dette knytter eiendommen til kriminell virksomhet. En tiltale mot eiendomsselskapet til osloklubben er på gang, og i kjølvannet av denne en rettssak.
Der kan en illegal våpenselger fra Ringsaker havne på listen over sentrale vitner.

HA mener:
Ny aksjon mot Hells Angels

Solgte våpen

Det skal bemerkes at ringsakermannen aldri har erkjent skyld for det, men like fullt er han av Hedmarken tingrett dømt for å ha solgt skytevåpen illegalt. En mellommann i saken har snakket mannen inn i et salg til Hells Angels.
Og under en ransaking av klubblokalene i Oslo fant politiet igjen en Taurus 38 special revolver som stammet fra ringsakermannen. I Nord-Norge ble det i tillegg funnet en 9 millimeter Beretta pistol hos en mann med en relasjon til Hells Angels. Også dette var et våpen som stammet fra ringsakermannen.
Mellommannen skaffet skytevåpnene til ringsakermannen ved å lure en legal våpenselger på Romerike med falske våpenkort han hadde fått laget.
Skytevåpnene byttet hender i et grustak sør for Moelv.
Ringsakermannen har forklart i et politiavhør at han for flere år siden søkte om opptak i Hells Angels, men at han trakk seg unna før det ble aktuelt.
Han har, fortsatt ifølge egen forklaring som er gjengitt i tingrettens dom, vært til stede på en fest hos Hells Angels' klubbhus i Furnes så sent som i sommer.
Han ble dømt til ett år og åtte måneder fengsel, ti måneder av straffen ble gjort betinget. Hedmarken tingrett mente det var skjerpende at våpnene ble solgt til det som i dommen karakteriseres som et organisert kriminelt miljø.

Knyttes til våpnene

Politiadvokat Jorid Kile i Oslo politidistrikt uttalte dette i Dagbladet dagen etter våpenbeslaget:
- Vi ønsker at huset skal inndras fordi det er blitt brukt til medvirkning til oppbevaring av ulovlige våpen. Det ble tatt beslag i den nå slik at ingen kan selge eller gjøre noe med den før hovedforhandling.

Kan bli brekkstang

Hells Angels i Oslo går til retten i kampen for klubbhuset sitt. Skulle politiet lykkes i å opprettholde beslaget i klubbhuset, kan det bli en brekkstang mot flere av landets avdelinger. Ikke minst mot Hamar-klubben, som i årevis har hatt et krav på rundt 300 millioner kroner hengende over sitt hode, etter at flere av klubbmedlemmene ble dømt for å ha stått bak den ødeleggende bomben mot Bandidos-lokalene i Drammen i 1997.
- Vi har ikke gått til noen tilsvarende skritt mot klubben her, sier ringsakerlensmann Terje Krogstad til HA.
Det er Gjensidige som har kravet mot klubben.
 

Comments