Var på fest med 1%-klubb

STØTTER HELLS ANGELS
Støtter Hells Angels: 1%-klubben HA, her tilstede ved et tidligere arrangert Planke-MC i Fredrikstad, er nå forsterket med 134 mann.Foto: Fredriksstad Blad (Foto: Fredriksstad Blad)

Det skjedde på en storstilt fest hos Old Hogs MC i Hølen nord for Moss.

Totalt 10 nye supporterklubber med til sammen 134 mann ble inkludert i supporternettverket til den kriminelle MC-organisasjonen natt til søndag, melder TV2.

Bytter ut vestene

Disse klubbene har så langt vært det som kalles «ruterklubber» – der medlemmene har hatt et rødt merke på vesten som har signalisert at de har støttet Hells Angels.

Nå viser de imidlertid åpent og tydelig at de er offisielle supporterklubber - og bytter ut gamle MC-vester og andre symboler med rekvisitter som bærer påskriften «Devil's Choice Norway.» Dette fordi klubbene rent praktisk melder overgang til sistnevnte klubb.

Med hele ti slike supporterklubber formelt inne som støttespillere, beviser Hells Angels for alvor at det er de som besitter posisjonen som Norges største MC-klubb.
Les også: Ungdom i faresonen skal følges opp tett. Bystyret sa ja til et nært samarbeid med politiet for å unngå at kriminelle MC-gjenger får fotfeste i Fredrikstad.

Reaksjon på trakassering

Også Stokers MC fra Moss ble tatt opp i systemet under den nattlige festen. Og den skal ha forløpt rolig, ifølge operasjonssentralen i Follo:

– Jeg kan bekrefte at vi ikke hadde noen ordensmessige henvendelser som gjaldt festen, og etter hva jeg kan se har vi heller ikke vært i området, sier stedfortredende operasjonsleder Stig Tonsjø til Fredriksstad Blad.

Les også: Raser over politiets oppførsel

HA-talsmann Rune Olsgaard sier til TV2 at forsterkningen av klubben er en reaksjon på det MC-miljøet har oppfattet som en ren trakassering fra politikere og ordensmakt de siste årene. Han mener handlingsplanen som ble laget for å bekjempe disse såkalte 1%-klubbene, og rekrutteringen, har hatt helt motsatt effekt. Men han forsikrer:

– Det brygger ikke opp til noen MC-krig og vi er heller ikke kriminelle klubber som nå slår oss sammen. Nattens overgang til Devils Choice markerer bare at gode venner i MC-miljøet støtter hverandre, avslutter han.

FB har ikveld forsøkt å få kontakt med Creeps MC, men uten hell.
Leder for Sentral Etterforskningsenhet i Sarpsborg, Tom Erik Guttulsrød, er likevel ikke så bekymret:

– I flere år har vi kjent til supporterklubber med ulike tilknytninger. Og det er en grunn til at de bærer slike merker. Jeg tror likevel ikke dette vil innebære stort lokalt siden det er snakk om de samme menneskene og noenlunde samme strukturer, sier han.

– Vi har hørt om Devil's Choice, men ikke konkret lokalt hos oss. Uansett er dette et miljø vi vil holde et øye med, sier Guttulsrød – som er kjent med helgens arrangement nord for Moss.

FBTV: Eksklusivt intervju med Outlaws-medlem:

Comments