Bandidos vil ha klubblokaler i Fredrikstad

Bandidos Norway - Bandidos-medlemmer fra Oslo og Askim på treff i Fredrikstad i 2000. - Foto: Holmberg, Bjørn-Owe / Samfoto
Bandidos-medlemmer fra Oslo og Askim på treff i Fredrikstad i 2000.

– Det er et ønske fra medlemmene i klubben, å få et sted å være der de kan drive med sine greier på en lovlig og ordentlig måte.

Advokaten til flere av medlemmene i MC-klubben Bandidos, Joachim Stang, forteller at de ønsker fred med både omgivelsene og kommunen.
De ber nå om dialog med Fredrikstad kommune, for å få et eget klubbhus i byen.

Ber om dialog

Ifølge Kripos er Bandidos er en kriminell motorsykkelklubb. De har lenge holdt hus i Fredrikstad på forskjellige adresser, og har stadig opplevd å få politiet og kommune på nakken.

I april i år aksjonerte væpnet politi mot klubbens tidligere tilholdssted i Nabbetorpveien i Fredrikstad. Lokalene bekymret flere av naboene.

Fredrikstad kommune vedtok et hastevedtak for å få slutt på det de mente var klubbvirksomhet i bolighuset.
(Artikkelen fortsetter under)
Mulig Bandidos-klubbhus i Fredrikstad - Her fra Bandidos sitt tidligere klubbhus i Fredrikstad. - Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK /
Her fra Bandidos sitt tidligere klubbhus i Fredrikstad.
Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

Nå er vedtaket opphevet av Fylkesmannen, og Bandidos vil i dialog med kommunen, forteller Stang.

– Det er ikke en egnet situasjon i dag, hvor det har dannet seg et frykt i et nabolag på grunn av dette. Vi mener at den er ubegrunnet, men samtidig så bør man kanskje se på andre løsninger, sier Stang.

Kommunen avviser forslaget

Noen dialog blir det neppe. Ordfører i Fredrikstad, Jon Ivar Nygård, avviser forslaget kontant.

– Vi ønsker ikke verken Bandidos eller andre kriminelle MC-gjenger i vårt lokalmiljø, så vi vil på ingen måte inngå noen dialog med dem, sier han til NRK.

– Både politisk og rettslig har dette vært en kamp som har begått over mange år med. Dette miljøet er her fremdeles, og det må man avfinne seg med. Så tror jeg begge parter er tjent med en dialog isteden, påpeker advokat Stang.

Comments