Bedemand lukker anti-Hells Angels forening





Efter godt et halvt år vælger foreningen Forbyd Hells Angels nu at nedlægge sig selv. Det siger eks-rockeren og den tidligere bedemand, Lars Jensen, til Ekstra Bladet.
 
PT er han aktuel med bogen ’En Forfærdelig Mand’, der handler om hans tidligere liv som både straffefange, kriminel og rocker.
 
Gennem en årrække har han holdt foredrag om sit tidligere liv – ligesom han også har advaret mod særligt Hells Angels.
 
I bogen skriver Lars Jensen, hvordan rockerklubben i november i fjor havde sendt en rockerlærling af sted for at dræbe Lars Jensen. Men den udsendte fik kolde fødder og gik til politiet i stedet.
 
 
Og det var i den forbindelse, at han grundlagde foreningen Forbyd HA.
Efter foreningens grundlæggelse sagsøgte Hells Angels Lars Jensen for at misbruge rockerklubbens rygmærke, der er beskyttet varemærke.
 
 
Og netop det stundende søgsmål er et af motiverne til, at foreningen nu nedlægges.
- Vi er jaget af HA’s juratæskehold med advoakt Michael Juul Eriksen i spidsen, siger han og fortsætter:
- Vi har ikke mange penge og har ikke råd til at hyre en advokat. Og retsvæsnet vil ikke lade os føre vores egen sag.
 
 
- Sø og Handelsretten har afsagt kendelse om at foreningen Forbyd HA ikke må repræsentere sig selv i sagsanlæg fra Hells Angels, men skal antage advokat. Det påtrods af at retten er orienteret om at foreningens midler er meget begrænsende, siger Lars Jensen.
 
Men nedlæggelsen sker også i frustration over regeringens kommende bandepakke.
- Vores forening havde en hård fødsel. Blandt andet fik vi kritik af justitsminister, Morten Bødskov, fordi vi foreslog, at man forbød HA. Men Forslaget var ifølge vores Justitsminister i strid med vores Grundlov, der ifølge Justitsministeren beskytter banderne imod almindelige mennesker. Det seneste bandepakke-udspil viser at regeringen ikke har til hensigt at lære af tidligere fejl, men forsætter derudaf med ændringer af straffeloven, retsplejeloven, våbenloven, lov om politiets virksomhed og lov om fuldbyrdelse af straf med videre. Til ingen verdens nytte.
 
 
- Det eskalerende bandemiljø taler for sig selv. Exitprogrammet forbliver noget der er populært at snakke om, men som stort set ikke er i effekt flere år efter etableringen. Og stress skulle være den gode medicin mod rockerne, som man efter tyve års praksis ikke har et eneste bevis for, er andet end en ligegyldig afmagts-strategi.
- Dette har fået os til at indse at kampen mod rockerne først og fremmest er en kamp mod systemet.
 
Det er et grotesk paradoks som kræver en tænkepause. Og derfor har vi beslutttet at nedlægge os selv foreløbigt.
 
Ifølge Lars Jensen havde foreningen godt 350 medlemmer. Ud over rockerklubbens søgsmål om det misbrugte rygmærke, så har HA-rockeren Jørn Jønke Nielsen meldt ud, at han muligvis vil sagsøge Lars Jensen for injurier.
 
Det sker fordi, Lars Jensen i sin bog nævner Jørn Jønke Nielsen i forbindelse med det mislykkede drabsforsøg i november.
 
 
Jørn Jønke Nielsen har endnu ikke besluttet sig for det søgsmål.
- Jeg har ikke læst bogen endnu. Det skal jeg have gjort, før jeg tager endelig beslutning, siger han.

Comments