Danny Abdalla beskyldt for kokain-tyveri: 21-årig fængslet for knivoverfald

KØBENHAVNS DOMMERVAGT (Ekstra Bladet): - Nej, jeg har ikke noget med det at gøre.
En 21-årig mand med rødder i Nørrebros indvandrermiljø er her til formiddag fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for knivoverfaldet på bandefiguren Danny Abdalla.
 
Overfaldet skete mandag aften på hjørnet af Bispeengbuen og Hillerødgade, hvor Abdalla havde vrøvl med bilen og derfor var holdt ind til siden. Her blev han passet op af en gruppe mænd, der slog, sparkede og knivstak Abdalla, der sad i sin bil.

Med tvær og trodsig mine nægtede den 21-årige deltagelse i overfaldet. Iført en rød og sortstribet sweater, kort gedebukkeskæg og den karakteristiske frisure med barberede sider og nakke samt lidt længere top, der også er populær blandt amerikanske Marines. Den 21-årige ville dog gerne forklare sig:
- Jeg ved godt hvem Danny Abdalla er, han har jo været en del i medierne. Men jeg kender ham ikke personligt, selv om jeg har mødt ham lidt omkring i København på forskellige spisesteder, forklarede den 21-årige.

Abdalla beskyldt for indbrud
Derefter forklarede den 21-årige, hvordan han havde hørt, at Danny Abdalla skulle have stjålet fra en kvinde, som kender den 21-åriges far.
- Ved du, hvad der blev stjålet ved indbruddet, spurgte anklager, Helle Sørensen.
- Nej, det ved jeg ikke, men det er to-tre uger siden, jeg hørte om det første gang. svarede den sigtede.
- Men da jeg hørte om det, så ville jeg spørge ham om det var rigtigt. Jeg fik aldrig gjort det. Men han har mange fjender, han er bandeleder og alt muligt, sagde den 21-årige.
- Kan du nævne nogen som helst grund til, at Danny Abdalla til politiet skulle sige, at du var gerningsmanden bag overfaldet, spurgte Helle Sørensen.
- Var det ham, der sagde det, spurgte den sigtede.

Ifølge Abdallas forklaring til politiet havde han siden januar haft et forhold til den omtalte kvinde. De havde ikke været direkte kærester. Mere end slags 'bollevenner'. Kvinden er palestinænser og bor i Hillerød.

Da hun i sommer rejste på ferie til Libanon, skulle Abdalla passe hendes lejlighed, vande blomster og tømme postkasse.

Her fik han adgang til hendes pc, hvor han fandt ud af, at hun også havde kontakt til andre mænd. Derfor trak han sig fra forholdet.

Kokain og smykker
Tidligere i november modtog han en sms fra kvinden, der beskyldte ham for at at have stjålet 25.000 Euro (godt 180.000 kr, red), 490 gram kokain, 11.000 kr, en bærbar pc, en iPad samt nogle smykker.
Over for kvinden havde han delvist erkendt, fordi han troede det drejede sig om to uddøde potteplanter, som Abdalla havde smidt ud.

Senere modtog han flere opkald fra kvinden. Men det var dog ikke hende, der var i røret. Det var der imod en mand.
- Vi er fra Nørrebro. Vi slår dig ihjel, lød en af truslerne ifølge Danny Abdallas forklaring.
Ved dagens retsmøde dokumenterede anklageren, at kvinden vitterligt havde indgivet anmeldelse til politiet om et indbrud i hendes lejllighed, hvor tyven var kommet ind ved hjælp af nøgle. Fraset kokainen og de 25.000 Euro, var de nævnte effekter meldt stjålet. Indbruddet var meldt til politiet 13. november.

Kvinden havde mistanke om, at Abdalla eventuelt havde kopieret hendes nøgle og siden brugt den til det eventuelle indbrud.

Ifølge Abdallas forklaring til politiet var han godt 14 dage inden overfaldet blevet truet, da han kom kørende på Hillerødmotorvejen. Konkret var han fra en kassevogn, der også kørte på motorvejen, blevet truet med en AK-47 militærriffel.

Han havde lavet en hurtigt uvending - og som spøgelsesblilit var han kørt til nærmeste afkørsel og videre til politiet, hvor han havde anmeldt truslen.

Ifølge Abdalla var det den sigtede 21-årige og dennes far, der var med i kassevognen.
Siden var der via mellemmænd forsøg på at sætte et mæglingsmøde op mellem parterne. Ifølge Abdallas forklaring var mødet planlagt til at finde sted i en blomsterbutik på Nørrebro.

Fængslet i 13 dage
Men inden mødet, var Abdalla angiveligt blevet advaret om, at der var tale om en fælde. Derfor var han ikke mødt op.

Den sigtede 21-årige bor på Aldersrogade, Nørrebro, sammen med sin far, som ifølge anklageren kom til Danmark i 1986 fra Libanon.

I forbindelse med anholdelsen ransagede politiet lejligheden. Under hovedpuden fandt de en foldekniv med lidt indtørret blod på spidsen.
 
Et vidne noterede nummeret på gerningsmændenes bil. Køretøjet er identisk med en bil, som også den 21-årige gør brug af.
- Men der er tale om gruppebil, som fem,seks,syv, otte personer gør brug af. Nøglen ligger på på det ene forhjul, så man kan bare tage den. Det er en skrotbil, der bliver omregistreret hver anden uge, forklarede den 21-årige om køretøjet.
 
Ved retsmødets slutning fik den sigtede mulighed for at ytre sig. Til Abdallas samlede forklaring sagde han:
- Han er bare en film i sig selv, hvis han har sagt alt det der.
 
Danny Abdalla:- Jeg spiller ikke smart
I forbindelse med overfaldet var Ekstra Bladet i går i kontakt med Danny Abdalla. Her virkede han efter omstændighederne frisk.
 
I første omgang havde Abdalla inviteret Ekstra Bladet ud til sygebesøg, men det blev afvist af afdelingssygeplejersken med begrundelsen om, at Danny Abdalla var i behandling.

Efterfølgende modtog Ekstra Bladet en vred mail fra den sygeliggende. Han var vred over, at kilder til avisen havde beskyldt ham for at spille smart.

'Jeg skal fortælle dig en ting. Danny Abdalla, han spiller ik smart. Jeg er en mand med nosser som har straffet alle rockere i Danmark i en lang periode.'

'Jeg har ik brug for at spille smart, fordi jeg er i dansk gangsterhistorie. Jeg er kriger og jeg har nakket alle i miljøet', lød det blandt andet i mailen.

Comments