I dag manifesterer den hollandske rockergruppering Satudarah sig i Danmark. Indvielsen foregår på Laurentsvej 34 i Bagsværd. Ejendommen, der både står opført som beboelses- og forretningsejendom blev solgt den 7/6-11 til knap to millioner kroner. Ejeren ”N” er 32 år og bliver beskrevet som lederen af VHK Værebro Hårde Kerne.
Reelt var hans storebror W leder af VHK, men lillebror har overtaget og kaldes for ”Formanden”, efter hans storebror i 2008 blev dømt for drabsforsøg. Begge mænd kommer fra en pakistansk familie, der har boet her i landet siden 1970. I aften fusionerer VHK med den hollandske rockerbande Satudarah.
Læs også: Magtfulde venner forlader tidligere top-rocker efter klubskifte
100 meter fra børnehave
Gladsaxe kommunes borgmester ønsker, at Christiansborg politikerne hurtigst muligt vedtager justitsministerens nye bandepakke, så man med planloven i hånden kan sætte ind overfor det, der bliver beskrevet som en ny rockerborg.
Bekymringen er, at der i forbindelse med bandekonflikten vil opstå skudepisoder ved borgen, der ligger mindre end 100 meter fra Novo Nordisks børnehave. Det enten med planloven eller med rockerloven. Men kommunens jurister har svært ved at bruge planloven til et forbud, og politiet kan kun bruge rockerloven, hvis de mener, der er en trussel, der udgør en fare for andres liv og levned.
Læs også: TV: Her er rockerne, der kommer til Danmark
Den første rockerlov
Den første store rockerlov blev indført i 1996. Den blev heftigt diskuteret, fordi den griber ind overfor private menneskers ret til at bo og opholde sig i deres egne ejendomme. Rockerloven blev indført efter den store nordisk rockerkrig, hvor der havde været voldelige konfrontationer mellem Hells Angels og Bandidos, som politiet havde svært ved at stoppe.
Rockerloven skulle gøre det muligt at forbyde rockerne at opholde sig i bestemte ejendomme, fordi deres tilstedeværelse gjorde det farlig for de omkringboende. Kun 10 dage efter lovforslaget blev vedtaget, havde politiet givet flere end 600 forbud til omkring 170 rockere mod at opholde sig bestemte steder. Loven betød, at stort set samtlige rockerborge i landet blev lukket. Ifølge politiet var det en af de væsentligste årsager til, at rockerkrigen ebbede ud. Tre år efter blev rockerloven prøvet ved Højesteret, fordi Hells Angels rockeren Leif Adler Pehrson mente, at den krænkede rockernes grundlovssikrede ret til at forsamle sig. Men Højesteret godkendte lukningen.
- Ordningens betydning for grupper, som gennem deltagelse i gensidigt væbnet opgør selv har gjort sig til angrebsmål, er beskeden i forhold til den tilstræbte beskyttelse af omkringboende og forbipasserende, der uforskyldt udsættes for fare, hed det i dommen den 17. august 1999.
Vil skræmme rockerne væk
Og det er netop denne bestemmelse Sydsjællands og Lolland Falsters politi tog i brug for et par uger siden. I Næstved har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forbudt adgangen til en rockerborg, som ordensmagten lukkede 23. oktober.
Rockerborgen på Præstøvej blev lukket med baggrund i den rockerloven, hvor politiet har mulighed for at forbyde enhver adgang til bestemte adresser. I Næstved er forbuddet rettet mod gruppen Westside Nation, der er brudt ud af rockergruppen Bandidos og ifølge politiet er endt i såkaldt 'bad standing'.
- På baggrund af efterforskninger og systematisk indsamling af oplysninger i relation til bande- og rockermiljøet, har vi i dag vurderet, at der er en risiko for at Westside Nation, der har til huse på Præstøvej 6b, vil blive angrebet", udtalte politiinspektør Flemming Madsen.
Politikerne vil nu med en strammet lokalplan forsøge at skræmme rockerne væk fra Næstveds midtby. Borgmesteren har fået tilladelse til, at nedlægge forbud imod, at der bliver etableret rockerborg og klubvirksomhed i huset på Præsøvej.
Uden held
Det samme forsøger politikerne i Københavns Kommune i forbindelse med en rockerborg på Tudskærvej i Vanløse. Rockerbanden Bandidos har for godt et år generet naboerne på Tudskærvej, som gentagende gange har forsøgt at gøre kommunen opmærksom på problemet, men uden held. Da huset er registreret som en bolig, er der intet de kan gøre. I et svar fra den 16. august i år skriver teknik og miljøborgmester Ayfer Baykal til socialdemokraten Jakob Næsager, at det at:
- Politiet definerer ejendommen som en rockerborg, ikke indebærer, at Københavns Kommune har lovhjemmel til at gribe ind. En lokalplan kan alene fastlægge den fremtidige anvendelse af en ejendom, og ikke, hvilke brugere, der må eller ikke være på en ejendom. Hvis ejendommen som i denne sag er fastlagt til beboelse, skal dette være dokumenteret med en folkeregistertilmelding på adressen. Det er der på denne ejendom. At der samles mange personer i ejendommen, indebærer ikke, at forvaltningen kan anvende planloven til at gribe ind.
100 rockere
I aften indvies klubhuset med en fest. Og som det ser ud nu, er der ikke meget man kan gøre for at lukke festen. Der er nemlig ikke nogen overhængende trussel for et angreb. Og der er helt bestemt tre regler i grundloven, der forhindrer politikerne i at lave skrappere love mod rockerborge. Ejendomsretten, foreningsretten og forsamlingsretten. I aften samles flere 100 rockere for at fejre den nye rockergruppering Satudarahs første chapter i Danmark.
Comments
Post a Comment