Hells Angels utpekt som mafia

...


Sju av de åtte tiltalte i Hells Angels-rettssaken er i ankesaken i Hålogaland lagmannsrett funnet skyldig i narkotikakriminalitet.
  









Sju av de åtte tiltalte i Hells Angels-rettssaken er i ankesaken i Hålogaland lagmannsrett funnet skyldig i narkotikakriminalitet. De er også funnet skyldig i å være med i en organisert kriminell gruppe, den såkalte mafia-paragrafen i straffeloven, melder NRK.

Tre av dem er fullverdige medlemmer av klubben, mens de øvrige har vært prøvemedlemmer eller med i støttemiljøet rundt MC-klubben. Det er første gang påtalemyndigheten har greid å få Hells Angels-medlemmer dømt som medlemmer av en slik kriminell gruppe
På oppdrag fra Hells Angels har advokat John Christian Elden funnet ut at seks medlemmer av motorsykkelklubben er dømt for alvorlig narkotikakriminalitet siden 1992.
– Nå har denne statistikken blitt litt dårligere. Men likevel synes jeg det sier svært mye at kun seks personer er dømt siden 1992. Da tror jeg ikke akkurat vi kan kalle oss en organisert kriminell gruppe, sier talsperson Rune Olsgaard i Hells Angels til NRK.

De åtte personene har stått tiltalt i lagmannsretten for å ha fraktet store mengder amfetamin og minst 20 kilo hasj fra Oslo til flere steder i Nord-Norge. Blant de tiltalte er den antatte presidenten i Hells Angels Norge, Ove Høyland. I Nord-Troms tingrett i vår ble alle dømt til lange fengselsstraffer, men samtlige anket videre i rettssystemet.

Skyldspørsmålet ble avgjort for de tiltalte i lagmannsretten fredag ettermiddag. Nå venter prosedyrer og påstander om straff neste uke.
Ove Høyland er av påtalemyndigheten utpekt som hovedmann i saken, men har selv hele tiden nektet skyld i saken.
– Ove Jørgensen Høyland kommer til å anke straffen, uansett hva den blir, sier hans forsvarer, Espen Henrik Johansen.

I tingretten ble 51-åringen dømt til ni års fengsel for befatning med 12,7 kilo amfetamin og 9 kilo hasj.
Selv om påtalemakten har hatt noe vitneførsel, er det i det omfattende overvåkings- og avlyttingsmaterialet de avgjørende bevisene i saken finnes. Mer enn 700 timer avlytting og blant annet 30.000 eposter er innhentet. Lange utdrag er dokumentert under rettsprosessen.

De tiltalte var klar over at de ble avlyttet, men har stilt seg uforstående til forsøkene på å gjøre Hells Angels til drivkraften bak de mange turene fra Oslo til flere steder i Nord-Norge. (ANB-NTB)

Comments