Hells Angels vant første runde




Onsdag måtte politiet forsvare og forklare hvorfor de beslagla klubbhuset til MC-gjengen Hells Angels i forrige uke. Tingretten ga ikke politiet medhold i saken, og dermed fikk Rune «Super’n» Olsgaard og resten av Hells Angels ta tilbake huset sitt på Alnabru.
–  Jeg synes vi fikk fram våre synspunkter og retten har heldigvis lyttet til oss. Mange satt nok pris på å rive ned sperrebåndene og flytte hjem igjen, sier han til Akers Avis Groruddalen.

Politiets begrunnelse for å beslaglegge eiendommen er at de har to tiltaler mot klubben. Begge dreier seg om ulovlig oppbevaring av våpen, som har blitt funnet i bygget ved tidligere aksjoner.
–  Grunnen til at vi ville beslaglegge eiendommen er at den har vært gjenstand for en kriminell handling, og at den derfor skal inndras. Om en bil er preparert for narkotika, er den brukt i en straffbar handling og da lar vi ingen kjøre bilen fram til rettssaken er over, sier politiadvokt Jorid Kile.


– Provokasjon
Til daglig bor det fem mann på klubbhuset i Strømsveien. Disse har vært nødt til å sove på sofaen til venner og bekjente.
–  For mange har dette vært et helvete. Vi har brukt all vår tid på å skaffe sengeplasser til dem som har trengt det, sier «Super’n».
– Hvordan opplever du politiets virkemidler?
–  Det er litt skremmende å se denne typen provokasjon fra politiet. Biker-miljøet demonstrerte foran Stortinget for en måned siden. Vi er lei av måten politiet behandler oss på, og denne typen oppførsel bedrer ikke akkurat inntrykket.
– Dere har to tiltaler mot dere. Hva tenker du om det?
–  Nå får vi se nærmere på hva som kommer. Rettssaken skal opp ved påske-tider, og så får vi ta det derfra.

Vil anke
Politiet er klare til å saken videre i rettssystemet.
–  Vi anket på stedet, og saken vil bli behandlet på nytt i lagmannsretten. Det skjer tidligst i neste uke, sier Kile.
– Hva tenker du om at Hells Angels mener dere driver med provokasjon?
– Jeg hørt dem si det. Vi holder fast ved at dette er en konsekvens av våpenbeslag vi gjorde i 2010 og i 2011, svarer politiadvokaten.
Retten ga politiet medhold i at det er skjellig grunn til å tro at selskapet Capitol Eiendom, som eier bygget i Strømsveien, kan ha medvirket til våpenoppbevaring. Likevel mente de at det ikke var nok til å beslaglegge huset.

Comments