Hollandsk rockergruppe måske på vej til regionen



Ifølge vedholdende rygter er den frygtede Hollandske rockerklub Satudarah nu så langt fremme med planerne om at etablere sig på Sjælland, at de angiveligt åbner en afdeling i Næstved på lørdag.
Det er Sjællandske, der i dag kan fortælle, at rockerborgen kommer til at ligge i en bygning tæt på Næstved Musikskole og Ungdomskole, og der vil endog blive tale om festivitas i forbindelse med åbningen.

Politiet på vagt

Politiinspektør Flemming Madsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falster Politi har også hørt rygterne.
- Men jeg har også hørt rygter om det modsatte. Vi bliver nødt til at se tiden an og følger nøje alle rygter for at se, om der er hold i dem, siger Flemming Madsen til DR Sjælland.

Politikere parat med forbud

Også Næstveds politikere har erklæret rockerne kamp til stregen for at forhindre flere rygmærker i byen.
Et enigt byråd vedtog i aftes et såkaldt paragraf 14-forbud, der forbyder enhver form for klubaktivitet ved rockerborgen på Præstøvej. Og hvis der er flere rockergrupperinger på vej andre steder i byen, er politikerne parate til at udstede lignende forbud mod klubaktivitet, fortæller Næstveds borgmester Carsten Rasmussen.

Risiko for rockerkrig

Det europæiske politisamarbejde Europol vurderer, at tilstrømingen af nye rockergrupper - for eksempel i Næstved - øger risikoen for en reguær krig mellem rivaliserende grupper.
I aftes var politiet mødt talstærkt frem på en adresse på Morsøvej i Næstved, som er et af rockernes tilholdssteder i byen. Det kom dog ikke til uroligheder mellem politit og bandemedlemmer.
I dag udløber fristen for den afspærring, som politiet har sat ind overfor rockerborgen på Præstøvej i Næstved. Ejendommen har været afspærret siden 23. oktober, da politiet frygter, at personer med tilknytning til Bandidos vil angribe tilholdsstedet på Præstøvej.

Comments