SMUT - Det er en privat fest




Københavns Vestegns Politi stormede sent lørdag aften den hollandske rockerklub Satudarahs klubhus på Laurentsvej i Bagsværd nord for København.

Ransagningen af klubhuset, som blev foretaget af en massiv politistyrke, var et led i en større indsats mod de hollandske rockere, som fandt sted lørdag, hvor rockerne fra om formiddagen, da de ankom i Københavns Lufthavn fra Holland blev overvåget af politiet.

Satudarah har indledt et samarbejde med banden Værebros Hårde Kerne (VHK), og huset på Laurentsvej ejes formelt af en af topfigurerne i VHK.

Lørdag var der kaldt til etableringsfest i Bagsværd, og omkring 150 personer blev kontrolleret af politiet, inden de fik lov at komme ind i den nye rockerborg, der ligger tæt ved beboelse og en børnehave og som allerede har fået de lokale til at udtrykke frygt for den nye nabo.

Tre medlemmer af Satudarah blev tidligt lørdag anholdt for overtrædelse af våbenloven i forbindelse med visitation ved rockerborgen.
- De er alle løsladt igen, siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, Leif Bonde, til Ekstra Bladet søndag morgen.

Ransagningen lørdag aften, hvor et stort antal betjente klokken 22.30 gik ind i rockerborgen, førte hverken til anholdelser eller beslaglæggelser.

På det tidspunktvar der cirka 200 personer i rockerborgen på Laurentsvej.
- Men vi følger situationen nøje, siger politiinspektør fra Københavns Vestegns Politi, Bent Isager-Nielsen.

Fest forløb roligt
Efter ransagningen fik Satudarahs fest lov at fortsætte, og der har ikke været anledning for politiet til at gribe ind i løbet af natten.
- Det er foregået uden problemer og uden at det har været nødvendigt at gribe ind. Vi har kørt en præventiv patruljering i området for at holde øje med begivenhederne, og det har været stille og roligt, siger vagtchef Leif Bonde, til Ekstra Bladet.

Lørdag etablerede politiet visitationszone i Bagsværd, Gladsaxe og Buddinge, som gælder frem til søndag klokken 15.

I en visitationszone kan politiet stikprøvevist visitere personer, køretøjer, tøj og genstande for at kontrollere, om nogen besidder eller bærer våben.

Comments