HA inviterer på gløgg og pepperkaker

INVITERER: Hells Angels lover julestemning når de inviterer publikum på gløgg og pepperkaker på lørdag.

Den utskjelte MC-klubben Hells Angels åpner dørene på lørdag og inviterer naboer på besøk til klubbhuset på Alnabru. Der byr de på gløgg og pepperkaker.

–  Vi har blitt kritisert for fremstå som veldig lukket, men det er en feil oppfatning. Året rundt får vi besøk fra andre MC-klubber. Vi har alltid døra åpen for folk som ønsker å ta en kopp kaffe med oss. I miljøet er vi kjent for åpenhet, og nå håper jeg at flere får oppleve det, sier talsperson i Hells Angels, Rune «Supern» Olsgaard.
Fra 12-16 på lørdag står han og klubbmedlemmene klare med gløgg og pepperkaer. Hip-hoperne «Herreløse» synger julen inn.
–  Jeg håper folk tar seg en tur og ser hvordan vi har det. Huset er inngjerdet, men det er for å begrense støy fra motorveien. På innsiden er det ganske trivelig, smiler Olsgaard.

Fått mye støtte
Han håper også at byens politikere kjenner sin besøkelsestid.
–  Politiet har fôret politikerne med feilaktige opplysninger om oss. Jeg oppfordrer dem til å ta seg en tur. Da vil de garantert danne seg et annet bilde av klubben og miljøet.
Ifølge Olsgaard har flere barnefamilier allerede sagt at de kommer.
– Er mannen i gata redd for Hells Angels?
– Nei, det tviler jeg sterkt på. Etter at politiet prøvde å ta huset fra oss fikk vi enormt mye støtte. Nå ønsker vi å vise åpenhet tilbake, sier han.
Det var i slutten av oktober at bevæpnet politi hev motorsykkelklubben på dør fordi de mistenkte at ulovlige våpen ble oppbevart i lokalene. Tingretten ga ikke politiet medhold i beslaget, og dermed ble huset tilbakeført til klubben.

Føler seg stigmatisert
Ved to liknende aksjoner i 2010 og 2011 ble det gjort våpenbeslag. Olsgaard hevder han ikke har noen som helst kjennskap til våpnene, og at det er enkeltpersoner som har dratt det inn i huset.
– Jeg opplever at vi som klubb blir stigmatisert fordi enkeltmedlemmer begår lovbrudd. Ved den siste aksjonen fant ikke politiet noe ulovlig, og vi har gjort det klinkende klart for våre medlemmer at det ikke er akseptabelt, sier han.
Klubbhuset ligger i Strømsveien, godt synlig fra E6. Inne i lokalene finnes det blant annet et avansert storkjøkken.
–  Vi er som vanlige folk, som liker å kjøpe inn og lage god mat. Folk blir nok forbauset over hvor hyggelig fellesskapet vårt er, sier Olsgaard.

Ingen ordkrig
Oslo politidistrikt sier de ikke føler seg truffet av krtikken fra Hells Angels, som blant annet beskylder dem for å drive med heksejakt.
–  MC-kriminelle utgjør ikke en hovedutfordring for oss. Det er andre som begår mer kriminalitet enn disse, men vi har dialog med alle risikogrupper. Dette gjelder også Hells Angels, sier politiinspektør Einar Aas, som leder seksjonen for organisert kriminalitet.
Han ser ingen grunn til å starte en offentlig ordkrig med Hells Angels.
–  Hva synes du om at de åpner dørene for publikum?
– Det er noe vi tar til etterretning. Hva Hells Angels gjør og ikke gjør, bryr vi oss lite om så lenge de er snille og greie, smiler Aas.

Comments