Bekymret for Outlaws

...
IKKE ØNSKET: Outlaws har etablert seg i Fet, men er ikke ønsket.
Nå behandler politikerne saken. Bildet er fra Outlaws lokaler på Minnesund
i Eidsvoll. Klubben har gitt opp tilværelsen der etter et sterkt lokalt engasjement
mot klubben. Foto: Geir Egil Skog
 

Mandag samles de for å finne ut hva de skal gjøre for at klubben skal føle seg lite velkommen.
I formannskapsmøtet på mandag blir politikerne orientert om såkalte 1 %-motorsykkelklubber og politiets strategi mot mc-kriminalitet. Det er Kripos som orienterer politikerne i lukket møte før formannskapsmøtet.
Outlaws blir betegnet som såkalt 1%-motorsykkelklubb, som betyr at medlemmene anser seg selv som den ene prosenten av befolkningen som setter seg utenfor samfunnets lover og regler.

Tar avstand fra klubben

Outlaws har hatt to andre avdelinger på Romerike, en på Minnesund i Eidsvoll og en i Nordkisa i Ullensaker. Begge avdelingene skal være nedlagt.
I fjor høst etablere klubben seg i Fet og har lokale på Roven.
Mange kommuner har tatt avstand fra slike mc-miljøer. Det er det politikerne i Fet også ønsker.
I sin innstilling til vedtak for politikerne, foreslår rådmann Trine Wikstrøm at man tar avstand fra organisert kriminalitet, herunder 1%-klubbene. Slike klubber er uønsket i kommunen.
Men verken politikere eller politi kan jage klubbene ut.

Vil hindre rekruttering

– I møtet på mandag forsøker vi å samle alle politikere til en felles uttalelse i kjølvannet av at Outlaws har etablert seg i kommunen. Vi håper på et sterkt lokalt engasjement blant annet for å bidra til å bekjempe denne type kriminalitet og til at klubben skal føle seg lite velkommen i kommunen, sier hun.
Rådmannen foreslår at kommunen samarbeider med politiet, blant annet for å hindre rekruttering til disse mc-miljøene. Hun utfordrer også næringslivet i kommunen, frivillige og organisasjoner til å være med, blant annet ved at de er bevisste på ikke å leie ut lokaler til slike klubber.
– Alle må bidra i kampen mot denne formen for kriminalitet. Kommunen har nulltoleranse for mc-kriminalitet, og slike mc-klubber er uønsket i kommunen, skriver rådmannen i sin innstilling til politikerne i Fet.
Varaordfører Anne Marie Oddlien sier:
– Vi registrerer at Outlaws har etablert seg i kommunen og vurderer hva vi gjør med det etter råd fra Kripos på mandag.
Ordfører John Harry Skoglund har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Comments

  1. Anonymous1/25/2014

    kjoer paa jo fortere ut jo bedre.

    ReplyDelete

Post a Comment