Brukte hytte i Narvik som narkomøtested

...
DØMT: Den antatte Hells Angels-lederen i Norge, Ove Jørgensen Høyland,
var blant de som ble dømt for en narkotransport til Narvik i april 2011.
Foto: Tore Meek, NTB scanpix
 
Tidligere i desember ble åtte personer tilknyttet Hells Angels-miljøet dømt til lange fengselsstraffer etter ankesak til Hålogaland lagmannsrett.

«Proffparagrafen»

De åtte sto tiltalt i det som blir beskrevet som den største narkosaken noensinne i Nord-Norge.
Seks av de åtte ble dømt etter den såkalte «proffparagrafen» i straffeloven etter transporter av minst 9,5 kilo metamfetamin og 20 kilo hasjisj, det aller meste til Nord-Norge.
Av dommen fra lagmannsretten går det også fram at Bjerkvik ble brukt som møtested ved minst to anledninger i forbindelse med narkoforsendelser sørfra.

Til Bjerkvik

I et tilfelle - i april 2011 - fikk en av de involverte overlevert en ryggsekk med narkotika ved en Kiwi-butikk på Sinsen i Oslo. Han kjørte deretter nordover og ankom fergeleiet på Bognes 22. april. Derfra ble han via tekstmeldinger guidet til riktig ferge - og at han etter hvert skulle vente i Bjerkvik da han kom dit.
I Bjerkvik ble han møtt av en mann i 30-årene fra Harstad. De kjørte deretter tilbake til en hytte mellom Bjerkvik og Narvik, hvor overleveringen av ryggsekken så fant sted.

Ikke hasj i sekken

Kureren hadde fått opplyst at det var hasj i ryggsekken, men lagmannsretten la til grunn at det dreide seg om minst fire kilo metamfetamin - og begrunnet det med betalingsaspektet. Kureren hadde opplyst at han fikk 20.000 kroner for turen til Bjerkvik, og at han hadde fått samme beløpet for en tur til Lødingen med 8,3 kilo metamfetamin i juli samme år.

Opp til 30.000 kroner

Retten viste til at innenlands frakt av hasj ga mellom 5.000 og 10.000 kroner i lomma til kureren, mens tyngre stoffer som metamfetamin og kokain, ble «belønnet» med mellom 15.000 og 30.000 kroner pr tur, avhengig av partiets størrelse, fraktmåte og risiko.
Kureren forklarte også at sekken under turen til Bjerkvik hadde vært «noe lettere» enn under Lødingen-turen. Retten la derfor til grunn at det kvantumet som ble overlevert på hytta minst dreide seg om fire kilo.

44 år

Også under en narkotransport nordover i mai 2011, ble Bjerkvik brukt som møtested. Under dette møtet ble det overlevert penger som skulle sendes sørover.
De åtte tiltalte ble til sammen dømt til fengsel i 44 år og 8 måneder. Blant de dømte var den antatte lederen av Hells Angels i Norge, Ove Jørgensen Høyland. Han ble i tingretten dømt til ni års ubetinget fengsel, men fikk dommen redusert til åtte år og seks måneder etter anken til lagmannsretten

Comments