Italia i sjokk etter mafia-drap på treåring


– I alle mine år som etterforsker av organisert kriminalitet, har jeg aldri sett noe så grusomt som dette, forteller aktor i saken, Franco Giacomantonio til CNN.
Det grusomme trippeldrapet skjedde 19. januar i år i Cosenza, sør i Italia. Kroppene til treåringen Nicola «Coco» Campolongo, bestefaren Giuseppe Iannicelli og hans 27 år gamle partner ble funnet i en utbrent Fiat Punto like utenfor byen.

Italia rystet av drapet

Bestefaren, som trolig var målet for drapet, var under husarrest etter en narkotikadom.
– Det er helt utrolig at et barn kan bli offer for deres foreldres handlinger, sier Giacomantonio til CNN.
Det er sjelden et mafia-relatert drap vekker så stor oppsikt i Italia, men reaksjonene har vært mange etter barnedrapet.
Nå går debatten for fullt om hvordan uskyldige barn kan skånes bedre mot å vokse opp i de kriminelle miljøene. «Coco» var bare et spebarn da hans egen mor, Antonia Iannicelli ble arrestert for narkotika-salg.

Ingen mistenkte etter drapet

Den tragiske hendelsen er også fanget opp av pave Frans, som søndag ba for unggutten.
Innenriksministeren i Italia, Alfano Angelino og sjefen for det nasjonale politiet, Alessandro Pansa har etter drapet skrevet under en protokoll som skal bedre ta vare på sårbare barns rettigheter.
– Vi må sørge for at protokollen ikke glemmer barn som vokser opp på utsiden av loven, som blir offer eller vitner til kriminalitet. Vi må sørge for at «Coco» er det siste barnet som blir drept på denne måten, sa politisjefen Pansa.
Ingen er pågrepet og politiet har heller ingen mistenkte i saken.

Comments