Klarer ikke bevise ulovlig bruk

- Vi sendte et brev til leietakerne i boligen, datert 07.11.2013. Vi fikk
svar på dette brevet den 23.11.2013. Der avkrefter de begge at det foregår klubbvirksomhet i boligen, og at den kun brukes til vanlig beboelse.Vi har ingen mulighet til å sjekke dette nærmere med hjemmel i plan- og bygningsloven. Vi anser derfor denne saken som avsluttet fra kommunens side, skriver fagansvarlig for byggesaker i Skien Kommune, Åse Otterdahl Møller i et brev til politiet.
- FORTSATT SAMLINGSPUNKT
Dette står i kontrast til grenlandspolitiet, som mener at huset brukes som samlingssted for en-prosentklubben.
- Vi sitter fortsatt med inntrykket av at dette huset er samlingspunktet for Compadres MC, de har møter der og frekventerer adressen jevnlig, sier leder for avsnittet for Organisert kriminalitet ved Grenland politistasjon, Skule Worpvik tirsdag.
Han legger til at han ser at denne saken er en vanskelig balansegang for kommunen.
BEKYMRET
Det var i september at naboer, ti borettslagledere og rektoren på Gimsøy ungdomsskole sendte bekymringsmeldingen til rådmann Knut Wille i Skien kommune. Bakgrunnen var Ifølge naboene at MC-klubben hadde faste møtekvelder hver torsdag, og at bolighuset hadde blitt dekorert med emblemer på veggene.
Dette mente beboerne var i strid med reguleringsbestemmelsen for området. Ifølge øyenvitner har opptil 11 tunge motorsykler vært på besøk ved bolighuset på en gang.
HVA ER NORMAL BRUK?
- Vi har bedt eier og leietakere av boligen om å forklare hva boligen blir brukt til, i tillegg til at vi har vært i kontakt med politiet som har hatt boligen under oppsikt. Både eier og leietakere påstår at boligen ikke benyttes som klubblokale. Politiet mener noe annet, men vi har ikke tilstrekkelig bevis til å mene at det foregår ulovlig bruk av boligen, skriver Otterdahl Møller i svarbrevet til beboerne i området.
Hva som er normal bruk av en bolig er ikke klart definert noe sted.
- Men det må være en forutsetning at det faktisk bor noen der, noe vi har grunn til å tro at det gjør. Det er heller ikke ulovlig med jevnlig besøki en bolig, skriver hun videre.
- Vi anser saken som avsluttet fra kommunens side, avslutter hun i brevet som er datert 11. desember.

Comments