Krangel om 1.500 kroner førte til hagledrama i hagen hos Outlaws-profil

Dermed troppet nevnte far og sønn (22) opp på privatadressen hos MC-medlemmet –  klokken fire om morgenen, og utstyrt med en avsagd  hagle og en jernstang.

Ladd

Der var også mannen som sto bak det omstridte pengekravet på besøk, og stemningen ble aggressiv.
 
De to ble invitert med ut i hagen for å «ordne opp» - og det ble samtidig gitt klare antydninger om at det kunne komme til å bli en samtale av det mer «voldelige slaget.»
 
Mannen som hadde avkrevd 22-åringen de 1.500 kronene ble slått i ansiktet med geværkolben og truet – og på ett tidspunkt fikk Outlaws-profilen haglen stukket opp i ansiktet. Våpenet var da ladd, og guttens far hadde også tatt ladegrep før han viftet med det.

Dommen opphevet

Dette bekymret den erfarne MC-profilen såpass at han fant det nødvendig å ringe politiet.Men da ordensmakten dukket opp på adressen kort tid etter, hadde både far og sønn stukket av. Skytevåpenet og jernstangen hadde de først kastet fra seg i en skråning i nærheten av huset.
 
Saken mot faren har tidligere vært behandlet i rettssystemet, og han er nå rettskraftig dømt til ett år og to måneders fengsel.
 
I kjølvannet ble en tidligere dom mot sønnen for samme sak opphevet på grunn av saksbehandlingsfeil. Senere ble det tatt ut ny tiltale mot den 22 år gamle sønnen – og det er denne som nå altså er behandlet av Fredrikstad tingrett.
 
Konklusjonen ble at sønnen måtte dømmes for medvirkning til både legemsbeskadigelse, trusler og brudd på våpenloven.

Fikk åtte måneder

Tingretten satte dermed straffen til åtte måneders ubetinget fengsel og dømte ham dessuten å betale saksomkostninger på 5.000 kroner. 
«Tiltalte har sammen med sin far gjort seg skyldig i en privat rettshåndhevelse som ikke kan aksepteres,» konkluderer retten.
 
Etter rettens oppfatning ble volds- og trusselepisoden anført av 22-åringens far – selv om det var sønnens forslag at de to skulle bevæpne seg og at han deltok i planleggingen.
 
Etter at faren ble rettskraftig dømt, har han endret sin forklaring omkring hendelsesforløpet og påtatt seg det fulle ansvaret for det som skjedde. 

Ville beskytte faren

Han har understreket at sønnen forholdt seg helt passiv under besøket og at faren nærmest hadde truet ham til å være med da MC-profilen fikk uventede og nattlige gjester. 
 
Ifølge dommen fra Fredrikstad tingrett nylig, tilpasset også sønnen sin forklaring i politiavhøret foran den opprinnelige straffesaken – for å beskytte sin far.

  •             

Comments

  1. Anonymous1/06/2014

    for vel besoeke de 2 naar de er ute av fengselet jeg, dette gaar ikke ann og det blir ikke godtett.

    ReplyDelete

Post a Comment