Sjokkbrekk på Karl Johan - stjal klokker for 250.000

Helt ubemerket klarte tyver å slå til midt på Karl Johan i natt. I løpet av minutter slo profesjonelle tyver i stykker panserglasset i utstillingsvinduet til David Andersen og kom seg av gårde med åtte-ti klokker til en verdi av mellom 250.000-300.000 kroner.

Politiet etterlyser nå vitner som kan ha sett tyvene ved Egertorget rundt klokken 04.30 i natt.
- Politiet var på stedet like etter at alarmen gikk klokken 04.38, men ingen er pågrepet. Det var sent på natten, men vi er interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett tyvene i området rundt Egertorget, sier politiførstebetjent Einar Krogstad ved Sentrum politistasjon.

Det var et lite hyggelig syn som møtte administrerende direktør Finn Martinsen  i David Andersen på starten av en av årets travleste dager.

Tyvene hadde klart å slå seg igjennom nesten 30 millimeter panserglass i utstillingsvinduet ut mot Karl Johans gate. Gjennom to små sprekker har de klart å fingre ut 8-10 Tag Heuer-klokker.

Det var langt fra noen desperate julegavetyver som slo til mot gullsmedbutikken i Oslo sentrum.
- Dette var profesjonelle. De som var her var mest sannsynlig utstyrt med isøks. Og det må ha vært to av dem. Det er brutalt utført. Det er synd at man kan slå til på denne måten midt på Egertorget. Noen må ha sett noe. Vi snakker om fra klokken 04.10 og til rett over klokken halv fem, sier Martinsen.

Butikken har ikke fanget opp tyvene med sine egne overvåkingskameraer, men Martinsen håper at Stortingets videoovervåking kan ha filmet tyvene utenfor butikken.
- Heldigvis skjedde dette uten at noen ansatte ble involvert. Men det er trist hvis kommer dit at vi må tømme utstillingsvinduene hver gang vi stenger. Utstillingene er viktige for å friste kunder og vi ville fått en kjedeligere bransje hvis man ikke kan stille ut varene våre, sukker David Andersen-sjefen.

Comments