Dramatisk nat: Skyderi og afbrændt bil

Knivstikkeri. Masseslagsmål og flere skyderier på åben gade.
Det har været en dramatisk weekend i det københavnske, hvor flere nu begynder at tale om en optrapning af bandekonflikten.

Efter et voldsomt opgør ved Parken i København lørdag aften mellem rockergrupperne Hells Angels og Saturdarah MC blev der sent søndag aften og natten til mandag affyret flere skud på åben gade.

Opgør mellem HA, AK81 og Satudarrah i nat: - Det var ragnarok

Kort før midnat -  23.30 - blev to unge mænd på 21 og 22 år beskudt, mens de sad i en bil på Bystævnet i Brønshøj-Husum.
- To unge mænd sidder i en bil, hvor der så er en anden bil, der kører op ved siden af dem. Der bliver afgivet to skud, siger den centrale efterforskningsleder Kenneth Jensen.

Det ene projektil gik hen over bilens tag og igennem noget træværk. Det andet projektil ramte dørstolpen bag førersædet i bilen, men der var heldigvis ingen, der kom til skade.

På nuværende tidspunkt kan efterforskningslederen ikke sige noget sikkert om, hvorvidt episoden har relation til bandekonflikten.
- Lige nu kigger vi på alle muligheder. Der kan være en sammenhæng, men på nuværende tidspunkt ved vi ikke, om det er tilfældet. Det har de to i bilen ikke kunnet fortælle noget om, siger han.

Gerningsmanden flygtede i bilen, og blot fem til 10 minutter efter skyderiet fik Vestegnens Politi en melding om en brændende bil ved Voldgraven tæt på Jyllingevej og Slotsherrensvej ikke langt fra gerningsstedet.
 Politiet kan ikke udelukke, at der er en forbindelse mellem skyderiet i Husum og den udbrændte bil, så derfor har Vestegnens Politi overgivet den til kollegerne i København, som nu skal undersøge den nærmere.  Det er de to unge mænd i bilen, der selv anmelder skyderiet til politiet.
Kenneth Jensen oplyser, at de to i forvejen er kendt af politiet, men han ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvorvidt de to har relationer i bandemiljøet.

Lørdag aften stødte HA og den nye rockergruppe Saturdarah MC sammen i et voldsomt slagsmål ved Parken, hvor politiet måtte affyre varselsskud for at stoppe konflikten. Tre blev behandlet for stiksår på hospitalet, mens 28 personer blev taget med til stationen til afhøring.

Comments