NARKO, ÆRE og HÆVN: Historien om, hvordan Bandidos blev revet itu


22-årige Edin Fakic blev dræbt 9. december 2013 i Næstved - skudt
gennem en rude på Morsøvej Foto: TV 2/privat
Af Jan Lauritzen - TV2 Danmark.

Dette er ikke en nyhedsartikel med en spids vinkel i sort og hvid. Det er en ganske lang historie.

Det er fortællingen om et broderskab, der blev flået i stykker. Om hvordan en gigantisk narkosag, et tilfældigt møde i en slikforretning og en rulleforretning på en ’guld-rocker’ såede kimen til en mindre rocker-krig.

Om skæbnesvangre forviklinger, om en ’stikker’ med fripas og om et baghold kort efter en fredsaftale.

Dette er historien, der forsøger at samle alle brikkerne i et konflikt-puslespil, som efter politiets opfattelse har spredt død og ødelæggelse – drive by-skyderier, nedbrændte rocker-borge, kniv-overfald og et drab – på Sjælland siden oktober 2013.

Artiklen er blevet til på baggrund af snak med kilder i miljøet og politiet samt et stort antal skriftlige kilder – herunder hundredvis af siders retsdokumenter.

Centralt i historien står også et brev. Det blev sendt ud til alle afdelinger af Bandidos i Europa den 28. juni 2013 – samme dag som et stort antal rockere i Næstved og Roskilde smed vestene og smækkede med døren.

Ledelsen af Bandidos i Danmark – kaldet Nationalen – var korrupt, den holdt hånden over en stikker og så var den svag og eftergivende over for de grupper, der angreb klubben. I stedet for at hævne angrebene, sluttede ledelsen af Bandidos bare fred, skrev de i brevet.

- The Danish national Chapter is infected and rotten to the fucking core, and as long as that disease exists in the top it will keep spreading and corrupt your once proud and pure Nation. We will not be dominated and suppressed, skrev de.

- We can no longer close our eyes and ignore the corruption of certain national officers, nor can we continue to support the weak way they are forcing down on us (...) This sickens us. We bow to no one.

Nogle måneder senere begyndte brandene. Så kom skyderierne.

Flere kugler fra et automatvåben ramte ikke deres mål. En mor flygtede med sin datter fra deres hjem.
En ældre kvinde tager nu i dag beskik af, om vindueskarmen nu også yder hende læ for kuglerne, hver eneste gang hun lægger sig i sengen.

Og en børnehave og en skole har direkte udsigt til et vindue på den anden side af vejen fyldt med skudhuller.

Familiens søn var rockerspire – men ikke hjemme, da kuglerne føg.

I dag er ruden fortsat ikke skiftet. Til gengæld har familien forsøgt at kamuflere skudhullerne ud mod børnehaven med tegninger fra familiens egne børn.

Historien starter dog ikke her, men en tidlig morgen i 2012 på Fyn.
 Jytte Færch Bak

ANHOLDELSEN - Fyn, 4. juli 2012, ca. kl. 05.00
Betjentene fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi var stået ualmindelig tidligt op denne onsdag morgen i juli. Gennem en del måneder havde politikredsens narkoenhed været i hælene på 37-årige ’F’ – en rockerlærling fra Bandidos i Roskilde. De havde lyttet med på hans telefon, observeret hans færden – hvordan han afsatte et kilogram her, 500 gram der.

Men hertil og ikke længere. Denne morgen skulle ’F’ fældes. En narkosag af den helt, helt tunge kaliber. 125 kilogram amfetamin havde rockeren allerede fået smuglet ind fra Holland og solgt videre siden slutningen af 2011.

Og nu var han så i gang igen.
De 36 kilogram, som ’F’ en halv time forinden havde fået fra lastbilchaufføren ved motorvejsafkørsel 52 på Fyn og nu var på vej tilbage mod Sjælland med, nåede aldrig længere end Storebælt i rockerens besiddelse.

Netop som ’F’ sagtnede farten ved betalingsanlægget efter broen, slog betjentene til. 'F' blev anholdt sammen med sin kæreste og fætter.

Dagen efter blev de alle fængslet.
- Vi har kigget på rockeren i et stykke tid i forbindelse med vores interesse for rocker- og bandemiljøet, sagde vicepolitiinspektør Bent Ludvigsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, seks timer senere til ritzau.

På det tidspunkt anede ingen, hvad der var sket. Det første lille frø til en blodig konflikt i Bandidos var sået.

 TV 2


VIDNEUDSAGNET - Næstved, 30. oktober 2012
Forklaring, som den 37-årige rockerlærling ’F’ denne torsdag i slutningen af oktober kom med ved Retten i Næstved, var på ingen måde taget ud af den blå luft.

Han ville lægge kortene på bordet - men det skulle ske efter bogen.
Efter alt at dømme var ordene derfor i al hemmelighed blåstemplet af i hvert fald et medlem af den øverste ledelse af Bandidos, kaldet Nationalen.

Om andre i klubben end denne ene person har kendt til forklaringen, før den - formentlig ganske utilsigtet - måneder senere ramte et andet højtstående Bandidos-medlem i nakken som et lyn, sendte ham fire år i fængsel og skabte dyb splid i Bandidos, er uvist.

Men flere kilder peger på, at ordene var godkendt, før de faldt.
At 'F' søgte accept fra oven var da heller ikke uden grund.

Rockere samarbejder normalt ikke med politiet. Og hvis de endelig afgiver forklaring, udtaler de sig som altovervejende hovedregel alene om egne forhold – ikke andres.

For et prøvemedlem kan en sag som denne betragtes som en slags eksamen - en lakmus-test på evnen til at holde tæt, når det virkelig gælder. Næsten fire måneder var gået denne torsdag, siden 'F' blev anholdt ved Storebæltsbroen med 36 kilogram amfetamin. Han var psykisk syg og ville have sagen ud af verden.

Og så havde han også et dybfølt ønske om, at hans 24-årige kæreste blev blandet så lidt ind i sagen, som overhovedet muligt, peger en central kilde på.

I alt 161 kilogram amfetamin havde 'F' indsmuglet til Danmark siden vinteren 2011/2012 - portionerne var alle gange omkring 40 kilogram.

Det lagde rockeren nu åbent frem i retten.
Detaljerne har aldrig været offentligt kendt og er fortsat hemmelige.
Den 37-årige forklarede sig nemlig bag lukkede døre, da politiet stod midt i efterforskningen af et stort narko-kompleks, som endnu ikke var kortlagt.

Sagens dombog gengiver dog i grove vendinger, hvordan 'F' fra vidneskranken bøjede reglerne om ikke at stikke andre til det alleryderste.

Især når det kom til blot to og et halvt kilogram af amfetaminen, som ’F’ ad tre omgange havde solgt videre: Et kilogram 5. januar 2012, 500 gram 6. februar 2012 og et kilogram 27. marts 2012.

Leverancer, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi gennem telefonaflytninger og observationer mente at kunne knytte til flere navngivne personer – og en mulig ’uidentificeret’ bagmand, der trak i trådene fra oven. Ham ville efterforskerne selvsagt gerne have fat i.

Også de tre leverancer tilstod 'F' blankt: Ja til 5. januar, ja til 6. februar og ja til 27. marts 2012.
’F’ havde - forklarede han - mødt en person til en fest hos Bandidos i Næstved. Personen døbte han ’X’. Og det var ’X’, der ved alle tre leverancer gav instrukserne om, hvor, hvordan og hvornår 'F' skulle levere amfetamin.

’F’ fortalte også, at han en dag var forsinket – og hvordan ’X’ gav ham en ny instruks med et nyt tidspunkt.

’F’ afviste dog at ville oplyse, hvem ’X’ var.
Kort efter sluttede sagen for hans vedkommende ved retten. 'F' fik en behandlingsdom på en psykiatrisk afdeling. Hans kæreste slap med et års ubetinget fængsel.

Hvad 'F' næppe havde indset på det tidspunkt var dog, at sagen først lige var begyndt.
Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi satte efterforskerne nemlig nu alle sejl ind for at identificere 'X'.

Og selv om 'F' nægtede at rykke ud med, hvem personen var, havde 'F' med sit vidneudsagn netop givet efterforskerne alle de detaljer, de havde brug for, for at fange den største fisk af dem alle.
Arash Hamedani - tidligere præsident for Bandidos i Næstved TV 2

PÅ SPORET AF ’X’- 23. november 2012, Retten i Næstved
- Toprocker fra Bandidos fængslet i Sydsjælland.
Sådan lød overskriften hos blandt andre Dagbladet Sjællandske.

Dagen forinden havde der været grundlovsforhør ved Retten i Næstved, hvor politiet fremstillede to mænd.

En af dem var altså ledende medlem af Bandidos.
Men hvad retsmødet handlede om, ville politiet ikke ud med. Hverken før eller efter.
Grundlovsforhøret kørte bag såkaldt dobbelt lukkede døre. Det betyder, at sigtelsen er så hemmelig, at den ikke tåler at blive læst op i et offentligt retsmøde.

- Hensynet til politiets videre efterforskning, lød begrundelsen i avisen dagen derpå.
I dag ved vi, at retten var indkaldt, fordi Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi mente, at de langt om længe havde fået brikkerne til at falde på plads: Den gigantiske narko-sag kunne nu rulle videre - muligvis helt derop, hvor politiet sjældent når hen, op til bagmanden.

De mange oplysninger, som ’F’ en måned forinden havde givet i retten - tid, sted og del detaljer fra forløbet af tre amfetamin-overdragelser - havde vist sig at passe nærmest som fod i hose med teleoplysninger og aflyttede telefonsamtaler på de to mænd, som blev fremstillet i al hemmelighed.
Når 'F' fra vidneskranken havde snakket om, at han ved en af leverancerne blev forsinket, så sendte det ledende Bandidos-medlem samme dag sørme en e-mail til sin kammerat og varslede, at der var knas med trafikken, og at 'det' først ville komme to timer senere.

Den ’uidentificerede’ bagmand, som ’F’ fortalte, at han havde afsat to og et halvt kilogram amfetamin til - ham, mente efterforskerne nu at kunne give et navn.

Det var ikke længere bare ’X’.
Manden var 38 år gammel og hed Arash Hamedani.
Han var højt på strå i Bandidos på europæisk plan - før det var han præsident i Næstved.
Og nu var Arash Hamedani blevet fængslet i isolation i fire uger. I dybeste hemmelighed.

Candy Shop i Køge - her blev den lokale bandeleder Oruc Türkoglu stukket ned 29. januar 2013 privatfoto


FLANKEN I KØGE - Onsdag 6. februar 2013, kl. 03.23, Skovbrynet, Herfølge
- Det er politiet.
Sådan råbte bødlerne, da de hamrede løs på en dør nogle kilometer syd for Køge midt om natten.
Det var mørkt uden for, og bag døren lå en 26-årig mand og sov med sin 20-årige forlovede.
Manden hed Henrik og var prøvemedlem af Bandidos i Køge.Afdelingen hed Coast Town.

Som Henrik bevægede sig hen mod døren, kan han næppe have vidst, at mændene på den anden side var fulde var løgn. Og klar til at skyde.

Hvem, mørkemændene var, er fortsat uopklaret, men betjente var de i hvert fald ikke. Politiets teori er, at de kom fra bandegrupperingen Black Cobra.

Bare få dage forinden var en konflikt brudt ud i Køge mellem Black Cobra og den 26-åriges rockerklub. Nærmest uden varsel.

En konflikt, der også raste nogle måneder i begyndelsen af 2011, da Bandidos for en stund kørte parløb med bandegrupperingen Bloodz – Black Cobras ærkefjender. Dengang blev flere kernemedlemmer af Black Cobra beskudt.

Og så blev konflikten bilagt. Nu var den her altså efter alt at dømme igen.
Politiet mener, at det eskalerede med et simpelt sammenstød inde i Køge – den forkerte mand, der mødte de forkerte folk. Ifølge den historie, som hovedpersonen – den lokale bandeleder fra Black Cobra, Oruc Türkolgu - senere plaprede ud med, da han blev hentet af en betjent, forløb episoden således:

Bandelederen havde mødt to mænd, som han troede var fra gruppen Bloodz. Mændene fortalte, at de nu var en del af Bandidos i Køge. Oruc Türkoglu bad dem ’smutte’. Og så gik en af mændene i panik og stak ham med en kniv, noterede betjenten i sin rapport.
I slikbutikken Candy Shop.

Siden knivstikkeriet fulgte flere episoder på få dage, som politiet betragtede som ’bytter’ på ’bytter’ mellem Black Cobra og Bandidos.

Skud gennem et vindue. Vagtvirksomhed med walkie talkies – og indvandrere der fik bank af tæskehold med køller, mens råbene gjaldede ud i aftenen:
- Fucking Black Cobra.

Og nu stod de tre mænd her i mørket med skydevåben lidt syd for Køge og bankede på Henriks dør midt om natten. Kort efter løb mændene væk fra adressen. De havde affyret tre skud i mørket. Et af dem ramte Henrik i knæet.
Tatovør-forretningen State of Grace i Køge TV 2

TATOVØREN - Onsdag 6. februar 2013, 12.09, Ellemarken, Køge
- Du ved, hvor tasken står.
Omtrent sådan lød ordene fra Black Cobras leder i Køge, Oruc Türkoglu, da han talte med to knægte på 14 og 15 år.

Det var i hvert fald det, den 15-årige senere genfortalte dem både til politiet og i retten. Dikteret og vedstået, noterede dommeren sig.

Det var ikke mange timer siden, at de tre skud var affyret syd for Køge. En 26-årige mand lå på hospitalet og var endnu ikke afhørt. Historien var all over the news.
- Han er kun ramt en gang, men der er affyret mindst tre-fire skud, sagde efterforskningsleder Ove Pedersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til bt.dk.

Nu sad de to knægte her I Ellemarken – Black Cobras hjemmebane i Køge - på en stjålen rød scooter.
Omkring 40 minutter senere udførte de to, hvad byretten skulle fastslå var et regulært drabsforsøg.
På afstand et stykke derfra betragtede en person Oruc Türkoglu og de to knægte gennem et kamera.

Materialet havnede kort efter hos politiet. Fotografierne – og ikke mindst bandebossens spørgsmål til de to knægte - blev et år ude i fremtiden afgørende, da Oruc Türkoglu fik otte år i fængsel for sin rolle i sagen.

Der var tale om en regulær tilskyndelse til at køre ud og forsøge at slå ihjel, fastslog samtlige dommere og nævninge. Ordene var nemlig et udtryk for, at bandebossen kendte alt til den taske med tøj, som drengene umiddelbart efter kørte hen og hentede et andet sted i Ellemarken. Så klædte de om, hoppede atter op på scooteren og kørte et par kilometer nordpå bevæbnet med en revolver.
Fra en afstand af ca. 20 meter hev den 14-årige flere gange i aftrækkeren på revolveren. Målet var tatovør-forretningen 'State of Grace', der havde et medlem af Bandidos ansat.

To skud bragede af sted mod facaden omkring kl. 13. Flere kugler skulle være fulgt. Men revolveren satte sig fast.

Bag glasfacaden smed Bandidos-rockeren og en kollega i al hast nålen fra sig. Sammen med en kvindelig kunde og hendes veninde søgte de tilflugt i baglokalet.

Ikke mange dage senere rømmede Bandidos deres klubhus på Falkevej. De var blevet presset ud af byen, hed det. Internt i Bandidos samlede der sig dog et flertal for, at angrebene skulle hævnes, og byen tages tilbage.
- Mens konflikten stod på, var alle krigsministrene enige om, at denne gang kunne der ikke blive fred, før de små svin blev tvunget ned på knæ og trygle om nåde. Coast Town (i Køge, red.) fik en frist til at hævne bare et af disse angreb. Ellers ville det få alvorlige konsekvenser, skrev en række eks-medlemmer senere i et brev, der blev sendt rundt til afdelinger i hele Europa.

Hvad krigsministrene ikke vidste var, at der i korridorerne - bag om ryggen på dem - blev arbejdet på en helt anden løsning.

Kirkegade 8, Hvidovre - Bandidos Copenhagen Thomas Wilmann


FLANKEN I HVIDOVRE - Mandag 4. marts 2013, midt om natten, Hvidovre
Det var midt om natten, og ingen var hjemme, da kuglerne hamrede ind i de røde mursten på Kirkevej 8. Det var dog først nogle timer senere, da det var blevet lyst, at politiet vågnede op til en ny konflikt med Bandidos som den ene part.

Denne gang var konflikten flyttet ind hos Københavns Vestegns Politi. En nabo havde hørt, hvad der lød som to salver om natten. Da nat blev til dag, kunne naboen se, at der var skudhuller i Bandidos’ vinduer. Og så slog han alarm.

Da betjentene nåede Kirkevej 8, kunne de konstatere, at der i løbet af natten var slået et sted mellem 15 og 20 projektiler ind i rockergruppens klubhus. Nogle hundred meter derfra lå Sønderkærskolen. Og på den anden side af den Hvidovre Hospital.

Den morgen holdt politiet alle muligheder åbne. Det kunne være banderelateret – det kunne være så mange ting.
- Vi konstaterer, at der er sendt 15-20 skud af sted mod Bandidos’ klubhus, men hvem det er, og hvorfor, det ved vi ikke noget om endnu, lød det fra efterforskningsleder Carsten Jansson
Noget atypisk var det formentlig gerningsmændene selv, der kort efter skulle skabe klarhed over situationen. De ringede tilståelsen ind. Det skete dog ikke til Københavns Vestegns Politi, men til Ekstra Bladet.

- Bandidos har blandet sig i vores interne sager. Det svarer til, at naboen blander sig i ens private affærer. Derfor har vi gennemhullet deres klubhus, sagde en repræsentant fra bandegrupperingen Brothas til avisen.

Bandegrupperingen udsprang oprindeligt fra Mjølnerparken på Nørrebro, men er i dag spredt ud i flere byer. Gruppen er kendt for at huse nogle af landets mest hårdkogte og afstumpede kriminelle.
Folk, der eksempelvis er flygtet fra Somalia og har lagt myrdede mødre og søskende bag sig. Folk, der har intet at tabe, og som ikke går ad vejen for at opsøge deres fjender på bopælen og likvidere dem på klos hold. Nu ringede banden altså selv til Ekstra Bladet og tog ansvaret.

Hvori de ’interne sager’ bestod, ønskede Brothas ikke at tale om direkte, men i miljøet var få i tvivl om, hvad årsagen var: Et tidligere medlem var vandret fra den ene klub til den anden.Og ikke et hvilket som helst medlem.

Flemming Lønver Jørgensen – eller bare ’FL’ – hed han, en kendt skikkelse i hovedstandens kriminelle miljøer gennem mange år. Havde været inde at lege næsten alle steder, sagde man om ham. Nu var turen altså kommet til Bandidos.

Hans renomme skyldtes ikke mindst det to-cifrede antal millioner, som rygtet sagde, at FL var god for. Penge, som han havde arvet fra sin far, der havde drevet et succesfuldt trykkeri.
’Guld-rockeren’, havde Ekstra Bladet døbt ham. På Facebook var han da heller ikke bleg for at vise sig frem med flere sportsvogne.

'Guld-rockeren' - Flemming Lønver Jørgensen privat


Rygtet sagde, at FL havde fået en regulær røvfuld af sine tidligere bandebrødre fra Brothas. Et rullejob, hvor han var blevet bortført og banket. Ifølge ham selv var det sket nogle måneder efter, at han selv var gået fra Brothas.
- Det er ikke noget, der er meldt. Men herude på Vestegnen tror mange mennesker, at jeg er meget rig, fordi jeg har arvet mange penge fra min far. Jeg har haft en stor formue, og rygtet herude går, at jeg er meget velhavende. Mere kan jeg ikke sige om kidnapningen, sagde han et halvt år seerne til Ekstra Bladet, da krudtrågen havde lagt sig.
- Hundrede perkere og to danskere. De skal bare brænde op og dø i helvede.

Over for avisen ønskede FL dog ikke at kommentere årsagen til at ønske, at Brothas nu skulle smage Helvedets flammer.
- Hør efter, hvad jeg siger, ellers kan jeg ikke snakke med dig. Jeg er ikke interesseret i at blive skudt efter, fordi jeg kommer med en dum udtalelse.

Bandegrupperingen Brothas privatfoto


DRABSFORSØG - mandag 18. marts 2013, Hvidovre
Det første skyderi var ikke en enlig svale.

Da det næste angreb kom to uger senere, var klubhuset langt fra tomt.
Indtil flere medlemmer stod på den lille parkeringsplads foran Kirkevej 8, da angrebet blev sat ind. 10-12 skud fra et automatvåben. Affyret kort før kl. 19.

Denne aften var målet formentlig en af de øverste Bandidos-medlemmer.
En fyr ved navn Peter ’Pitt’ Rosenberg. I tidernes morgen var han gået fri for at have spillet en rolle i likvideringen en rocker, der var kommet i unåde. Rockeren – der gik under navnet Karate Claus – blev beskudt 26 gange. Politiet mente, at Peter Rosenberg havde været chauffør i forbindelse med likvideringen. Retten så det anderledes.

Siden fik den nu 40-årige rocker halvandet års fængsel i en våbensag.
Peter Rosenberg var såkaldt ’Sargento de Armas’ – også kaldet krigsminister – i Bandidos og en vigtig mand. Da kuglerne kom denne mandag aften, 18. marts 2013, slap han - og de andre medlemmer, der stod på klubbens parkeringsplads - dog med livet i behold.

Men hos politiet var man ikke i tvivl. Det skulle en efterforsker fra Rigspolitiets særlige rocker- og bandeenhed, NEC, senere bevidne i retten. Målet for aktionen var krigsministeren.
- I marts april måned 2013 var der, ifølge de informationer NEC er i besiddelse af, konflikt mellem Brothas Soldiers og Bandidos. Årsagen var, at Bandidos havde optaget et Brothas Soldiers-medlem. Efter en samlet vurdering af de oplysninger NEC er i besiddelse af, er det NEC’s opfattelse, at Brothas stod bag de 2 skudepisoder ved klubhuset i Hvidovre, og at skuddene var tiltænkt Peter Rosenberg, skrev Retten i Helsingør senere i en dombog.

Hos Københavns Vestegns Politi vakte episoderne dyb bekymring.
Politikredsen husede i forvejen bandegrupperingen Værebros Hårde Kerne, VHK, som siden januar havde været i åben krig med en nyetableret bandesammenslutning ved navn Loyal To Familia.
En ung mand fra VHK var likvideret på klos hold og et svimlende stort antal skudepisoder havde fulgt lige siden.

Her havde man bestemt ikke brug for endnu en krig.

Den 19-årige tømrerlærling Jonathan Taboryski blev dræbt i Høje Gladsaxe 11. januar 2013 privat


Politiets svar kom tre dage senere omkring kl. 09.00.
Her ransagede otte betjente fra Københavns Vestegns Politi og den sjællandske bandeenhed Task Force Øst klubhuset på Kirkegade 8. De fund, som politiet denne morgen gjorde, fik efterforskerne til at spærre øjnene op.

Betjentene havde forventet at finde to-tre personer i huset, men mødte i stedet ni. Der lå skudsikre veste frit fremme, og det så ud, som om Bandidos havde etableret en vagtpost, der gjorde det muligt for dem at overskue al den trafik, der nu kom ind på Kirkevej. Begge ting var klare tegn på, at Bandidos var i højeste alarmberedskab.

Men det var også andre koster - som den slags hedder i politijargon - der pegede i retning af, at Bandidos havde forskanset sig og var på vej i krig. Ikke alene fandt politiet nemlig hele tre skarpladte skydevåben med i alt 41 patroner, og som var stuvet af vejen bag en højttaler i klubbens vagtrum.
Politiet fandt også flere mapper med billeder af folk, der enten var medlem eller havde tilknytning til Brothas. På billederne havde rockerne i flere tilfælde navne og fysiske tilholdssteder.

For efterforskerne var konklusionen klar: Alle ni havde – mente politiet og siden også retten – været i klubhuset ’for at forsvare sig mod yderligere angreb og deltage i modangreb'.

Trusselsbilleder forsvandt dog ikke med ransagningen. Internt i Bandidos var der ingen tvivl om, at skyderierne var dødeligt alvor.

Så alvorligt så man efter politiets opfattelse på angrebet mod krigsministeren, at han måtte væk fra gaden. Om dagen opholdt han sig derfor i Bandidos’ danske hovedkvarter i Kvistgården i Helsingør, om natten begyndte han at overnatte i et sommerhus

Aftalen mellem Black Cobra og Bandidos TV 2


FREDSAFTALEN - Fredag aften, 29. marts 2013, Køge Torv
Forhandlingerne havde i al hemmelighed stået på i en rum tid, da de endelig faldt på plads. Ikke mange i Bandidos kan have været inddraget, for flere afdelinger på Sjælland hørte først om det, det var sket. I hvert fald i Roskilde og Næstved ville afdelingerne have protesteret højlydt, hvis de var taget med på råd. Men det blev de ikke.

Og nu var aftalen indgået: Der skulle atter være fred i Køge.
Hos Black Cobra havde talsmand Kenneth Holm overtaget en del af styringen, siden gruppens ukronede konge, Oruc Türkoglu, blev varetægtsfængslet for små-kriminalitet. Forventningen i banden var den første tid klart, at Oruc snart ville komme ud, men for godt to uger siden var sigtelserne mod den 24-årige bandeboss pludselig blevet udvidet dramatisk.

Midt- og Vestsjællands Politi mente nu at kunne bevise, at Oruc Türkoglu havde givet to drenge på bare 14 og 15 år til at begå et drabsforsøg på en tatovør-forretning.

Siden bandelederens fængsling havde Kenneth Holm forsøgt at holde styr på tropperne - få lagt vagtplaner, få dem overholdt, sørge for sikkerheden i Ellemarken, bandens absolutte territorium.
Alt sejlede, mens Oruc sad inde. Det talte de to også flittigt sammen om i telefonen.

- Du ved, hvordan de er, når du ikke er der. Den ene vil gerne være top dog, det vil den anden også, sagde Kenneth Holm i en samtale med Oruc Türkoglu, der havde fået smuglet en telefon ind i arresten.
- I skal svare igen, forstår du, sagde bandebossen i en anden.

Måske vidste de, at politiet lyttede med. Måske gjorde de ikke. Uanset hvad gik snakken i hvert fald livligt de dage.

Personligt syntes Kenneth Holm, at striden med Bandidos var kørt helt af sporet, og at det nu måtte være slut. En gammel tommelfingerregel om, at man ikke angriber foran familien, om at man lader private adresser være i fred, var for længst skrinlagt. Begge veje.

For Kenneth Holm var det nået derud, hvor han på et tidpunkt søgte hen til et sommerhus med sin hustru. Her blev han så i øvrigt anholdt, da politiet lavede en større aktion mod miljøet i området.
Og nu var der så udsigt til, at Oruc Türkoglu skulle sidde inde i meget lang tid. Sager om drabsforsøg kan sagtens tage et år, før de når for retten. Og som altovervejende hovedregel sidder man varetægtsfængslet indtil dom. Så længe kunne striden med Bandidos ikke fortsætte.

Der måtte lægges låg på.
Det nøjagtige forløb kendes ikke i detaljer, men det er sikkert, at snakken stod på gennem flere uger. Sikkert er det også, hvad udfaldet blev. Både TV 2 og Ekstra Bladet var nemlig til stede på Torvet i Køge, da fjender blev til venner.

Black Cobra-talsmand Kenneth Holm (tv) ryster hånd med Bandidos
på torvet i Køge TV 2


Den aften stod Kenneth Holm og flere andre ledende medlemmer af Black Cobra for rullende kamera og rystede hånd med Bandidos. Arrangementet var valgt således, fordi talsmanden ønskede, at freden skulle vare ved. Det skulle ikke være en aftale, man bare kunne løbe fra.
- Vi er ikke længere i konflikt med nogen, sagde Kenneth Holm til TV 2, som også fik en kopi af den aftale, de to klubber havde indgået.
- Black Cobra Danmark og Bandidos MC Danmark er begge tilstede her i aften for at vise borgerne i Køge og det øvrige Danmark, at den såkaldte "bande" konflikt imellem Black Cobra og Bandidos er overstået. Begge parter vil arbejde hårdt for at bevare en god linje overfor hinanden, så borgerne i Køge og andre dele af landet kan gå uforstyrret rundt og færdes overalt, stod der på papiret.
- Vi har lavet en fredsaftale og for at freden skal holde, har vi etableret kommunikationslinjer og ugentlige møder for at forarbejde en ny konflikt.

Ikke alle steder i Bandidos var man dog tilfreds med den beslutning. I Næstved følte medlemmerne, at Bandidos havde givet køb på sin stolthed. Man havde forrådt broderskabet. Man havde solgt ud.
Ikke mindst afdelingen i Næstved havde været stærk fortaler for at tvinge Black Cobra i knæ. Alle krigsministrene havde været enige. Og få dage ude i fremtiden udløb endda den frist, som de i fællesskab havde sat for at hævne bare et af de angreb, som banden havde sat ind.

Hen over hovedet på dem alle - stod der i et brev, som nogle måneder senere dukkede op på nettet - var der i stedet nu sluttet fred. I flere afdelinger fik det vreden til at boble.
Sommerhus på Strandkrogen, Dronningmølle Google

SKJULESTEDET - Tirsdag 2. april 2013, kl. ca. 23.15, Strandkrogen 2P i Dronningmølle
Det var ikke et tilfælde, at betjentene fra den særlige bandeenhed Task Force Øst nærmede sit et sommerhus i flere etager i Dronningmølle. Oplysninger var tilflydt bandeenheden om, at det højtstående Bandidos-medlem Peter ’Pitt’ Rosenberg skjulte sig her, og at han havde livvagter til at passe på sig - og den slags er vanligvis bevæbnet.

Hvor oplysningerne kom fra er uvist. Men et bud kunne være den aflytning, som bandejægerne fik retten til at godkende mod den 40-årige rocker, nogle dage efter at han og klubhuset var blevet beskudt i Hvidovre. Lige siden mente efterforskerne at kunne se et klart mønster:
Rockeren var vanligvis i Bandidos’ hovedkvarter om dagen – og sommerhuset om natten. Det handlede slet og ret om sikkerhed, gættede de på.

Da en håndfuld betjente fra Task Force Øst kort efter klokken 23 den aften slog til mod sommerhuset, bekræftede de koster, som betjentene gav sig til at registrere, i den grad tesen: Her var en mand, hvis liv var i fare på grund af konflikten med Brothas.

Ikke færre end tre mand var sat af til at passe på ham. Og udstyret, de havde samlet sammen i det etageopdelte hus, lod ikke meget tilbage at ønske: To skarpladte pistoler med henholdsvis otte og ni patroner, en lyddæmper, tre skudsikre veste og en natkikkert. Og så var der monteret overvågningskameraer uden for sommerhuset.

Af tiltalen, der senere blev formuleret mod de fire, var motivet da heller ikke til at tage fejl af:
Det handlede slet og ret om ’ beskyttelse af tiltalte Rosenbergs liv eller helbred, som led i en verserende konflikt mellem medlemmer af Bandidos og medlemmer af Brothas,' skrev Task Force Øst i anklageskriftet.

Noget, den 40-årige top-rocker dog afviste blankt, da sagen kom for retten. Han kom i sommerhuset for at slappe af. Nuvel, han havde en skudsikker vest, men det ’er bare noget, man har,’ bedyrede krigsministeren.

Overvågningen kendte han ikke til, den virkede formentlig ikke – det samme gjaldt natkikkerten og de to skarpladte pistoler.

Ingen af forklaringerne troede dommerne dog på. Da Peter ’Pitt’ Rosenberg blev idømt halvandet års fængsel, fastslog retten, at den 40-årige ’fra den 23. marts 2013, hvor aflytning af hans telefon blev iværksat, og frem til anholdelsen har opholdt sig i klubhuset i Kvistgaard og overnattet i sommerhuset, og at dette skyldtes frygt for aktioner mod ham.’
 TV 2

DOMMEN - Torsdag 25. april 2013, Retten i Næstved.
Han havde ikke tidligere talt med politiet. Det var et princip, han havde.
De seneste fem måneder, hvor den 39-årige rocker i dybeste hemmelighed havde været fængslet i sagen, havde dog rykket ved mange ting for 39-årige Arash Hamedani. Ikke alene kendte den højtstående rocker nu de forklaringer om den hemmelige narko-partner, som prøvemedlemmet fra Roskilde havde døbt 'X'.

Men Arash Hamedani var også blevet suspenderet, mens han sad inde – uden mulighed for at forsvare eller forklare sig fra arresten Begge dele gjorde ham vred. Mange andre havde ligesom ham. Bægeret var ved at være fyldt. Landsledelsen af Bandidos var ved at miste grebet om klubben, syntes de.

I dag følte 39-årige Arash Hamedani sig tvunget til at tale i retten.
Det var nødvendigt at fastslå, at bare fordi han var i toppen af hierarkiet og kunne give et prøvemedlem ordre til at blive i klubhuset og holde øje med fyret en nytårsaften, så var det ikke ensbetydende med, at han også måtte bruge den magt til at gøre prøvemedlemmer til amfetamin-pushere. Faktisk risikerede han at blive smidt ud, hvis han gjorde, hvad politiet påstod, bedyrede han i retten.
- Hvis medlemmer af Bandidos begår kriminalitet, er det en personlig ting og ikke noget, de gør i klubbens regi. Der er ikke nogen regel om, at medlemmer ikke må begå noget kriminelt. Når man er National og får dækket sine udgifter til rejser fra Bandidos, er der regler om, at man ikke må handle med stoffer. Foreningen er baseret på at være en motorcykelklub, og hvis officererne går ind og begår kriminalitet, risikerer de at blive smidt ud, gengiver dombogen Arash Hamedanis forklaring.
Andre steder - højere oppe i systemet - brød man sig ikke om sådan en åbenmundethed. Klubbens anliggender, opbygning og virke ragede ingen andre end medlemmerne. Arash Hamedani mente - og mener den dag i dag - at hvad han sagde, blot var kendt stof for de fleste. Under alle omstændigheder var der vel næppe noget problem i at sige højt, at Bandidos som organisation ikke stod bag narkohandel.

Da retssagen nogle dage senere lakkede mod enden, tog Arash Hamedani også mod tilbuddet om at få det sidste ord i retten.
- Politiet er besat af at få mig dømt, men jeg har aldrig gjort noget galt, sagde han.
Inderst inde kunne han dog godt se, hvor det kunne bære hen ad:

Vidneudsagnet fra 'F' - Arash Hamedani betragtede ham som stikker - var blevet det kit, der bandt politiets aflytninger og observationer sammen.
- Det var noget, han havde aftalt med ’X’. Han havde lavet aftalen under en fest hos Bandidos i Næstved, sagde prøvemedlemmet ’F’ ifølge dombogen.
- Det var ’X’, der bestemte sted og tidspunktet for leveringen.

Prøvemedlemmet gjorde dog meget ud af at fastslog én ting: 'X' var ikke Arash Hamedani.

Ingen betjente fulgte efter, da 'F' svingede til højre ind i en baggård
på Farimagsvej i Næstved, hvor 'F' fortalte, at han overdrog en større mængde amfetamin Google


Da retten gennemgik sagens beviser denne del af prøvemedlemmets forklaring i grove træk det eneste, dommerne så stort på.

Alle de andre brikker passede glimrende sammen, mente retten:

Hvordan Arash Hamedani havde aftalt en slags møde med ’F’ på leveringsdagen omkring kl. 14.
Hvordan Arash Hamedani i en mail til kammeraten Morten, som skulle modtage amfetaminen fra ’F’, skrev ’det bliver forsinket i 2 timer trafik’.

Hvordan Arash Hamedani ringede til Morten kl. 16.42 og spurgte, om han havde modtaget mailen.
Hvordan Morten fortalte, at han havde ’stået derude i en ½ time’.

Hvordan ’F’ blev skygget af politiet, da han og amfetaminen kl. 17.17 svingede sin bil ind i Mortens baggård i Farigmagsvej i Næstved.

Og hvordan Morten ni minutter senere ringede til Arash Hamedani og sagde ’all good’.
Politiet så aldrig, at narkoen skiftede hænder i baggården. Den viden havde de kun fra ’F’: Hvor, hvornår, hvordan.

Og da Arash Hamedani sagde, at ’all good’ handlede om titlen på en sang, som han og Morten skrev sammen, troede Retten i Næstved ham ikke. Rockeren var blevet fældet af et væld af sammenfald.
Eller som Dagbladet Sjællandske formulerede det dagen efter:
- Flere rockere, der allerede er dømt lange fængselsstraffe i narkosagen, har i retten givet udtryk for, at de vil gøre alt for Arash Hamedani. Det blev derfor ankalgerens opgave at tegne et billede af en rockerboss, som alle vil holde hånden over. De tager deres starf, men ingen har afsløret identiteten på bagmanden, der kaldes 'X'. Men efter dommen står det klart, at en enigt domsmandsret mener, at 'X' hedder Arash Hamedani.

Selv mente både Arash Hamedani - og hans brødre fra både afdelingen i Næstved og ’F’s afdeling i Roskilde - at den toneangivende rocker var blevet fældet af en stikker. Og tilmed én fra egne rækker.
’F’ skulle ud. Nu.

Hvad, ingen af dem vidste, var, at andre - højt oppe i Bandidos - havde nikket til prøvemedlemmets forklaringer. Og at 'F' bestemt ikke var på vej ud af klubben.
Døllefjelde-Musse Marked på Lolland privatfoto

BAGHOLDET - Lørdag 27. april 2013 omkring kl. 22.40, Døllefjelde-Musse, Sydsjælland
Vreden boblede hos Bandidos flere steder på Sjælland. Det broderskab, som mange var gået ind i klubben for, var ved at slå sprækker og falde fra hinanden. Problemerne blev løst ved, at Bandidos tabte ansigt - i stedet for at slå igen. Nu var det nok. Nu var det på tide at tage sagen i egen hånd.
Omtrent sådan var stemningen i Næstved, da det årlige store tilløbsstykke på Lolland, Døllefjelde-Musse Marked - et kæmpe kræmmermarked med damefrokost, stadepladser, rockmusik, tivoli og fadøl – gik i gang.

Flere følte ikke længere, at Bandidos var den klub, som de engang gik ind til. Noget havde ændret sig. Årsager var der mange af, men de udsprang hovedsageligt samme sted fra, mente en del:
Nationalen – ledelsen af Bandidos i Danmark.

Dels så Nationalen tilsyneladende igennem fingre med, at et prøvemedlem netop havde været med til at sende deres tidligere præsident fire år bag tremmer i en amfetamin-sag. Prøvemedlemmet var ikke blevet mødt med sanktioner. Brødre i mellem spekulerede de på, om det mon skyldtes, at stikkeren var venner den øverste chef i Danmark, Michael 'Kokken' Rosenvold.

Forbandet korrupt, følte flere.
Men som om det ikke var nok med det, så var Nationalen også svag. Ikke bare én, men to konflikter var på det seneste blevet lukket, uden at Bandidos havde slået tilbage med magt. I Køge havde Black Cobra skudt Bandidos’ afdeling Coast Town ud af byen for anden gang i løbet af et par år - et prøvemedlem var sågar blevet opsøgt midt om natten skudt i knæet foran sin forlovede.

Og i Hvidovre havde banden Brothas angrebet Copenhagens klubhus hele to gange. Også her var medlemmer nær blevet mejet ned af en kugleregn. Men i stedet for hævn sluttede ledelsen tilsyneladende bare fred. Afdelingerne i Næstved og Roskilde så således på ledelsens håndtering:
- Mens konflikten stod på, var alle krigsministrene enige om, at denne gang kunne der ikke blive fred, før de små svin blev tvunget ned på knæ og trygle om nåde. Coast Town (i Køge, red.) fik en frist til at hævne bare et af disse angreb. Ellers ville det få alvorlige konsekvenser. Få dage før fristen udløb, beslutter Nationalen sig for at slutte fred.
- Vi ligner fjolser (…) Det er til at brække sig over. Vi bøjer os for ingen, tordnede de senere i et brev.

I stedet for at brække sig, gjorde de utilfredse rockere dog noget andet. Bandidos var nemlig ikke de eneste, der syntes, at den store årlige byfest mellem Maribo og Nykøbing var et godt sted at lufte rygmærkerne. Samme opfattelse havde Black Cobra, der gennem flere år havde haft et nært forhold til Bandidos i Næstved.

Faktisk var en stribe Black Cobra-folk blevet optaget i Bandidos i kølvandet på en kæmpe afpresningssag, som i 2010 sendte det meste af banden bag tremmer. Mens lederen Zohair forblev fængslet og afsonede sine seks års fængsel – han afventer i dag at blive udvist til Irak – kom de menige medlemmer drypvist ud fra fængsel.

Men Black Cobra var ikke længere, hvad det havde været, da de i sin tid røg ind at sidde. Langsomt defilerede medlemmerne videre. Enkelte gik over til Hells Angels, et større antal søgte ind hos Bandidos.

Fortiden betød dog tilsyneladende ikke meget. En kilde nær det, der skete den lørdag aften på kræmmermarkedet, beskriver i hvert fald Bandidos’ optræden som et regulært baghold. Først forsikrede klubben ifølge kilden Black Cobra for, at de sagtens kunne komme til Døllefjelde-Musse. Dernæst faldt man dem i ryggen.

- Black Cobra havde fået at vide, at det var i orden, at de tog derned og hyggede sig. Næstved-afdelingen lavede så et baghold, fordi de var utilfredse med den aftale, som var indgået (fredsaftalen, red.), fortæller en kilde tæt på forløbet til tv2.dk.

Bagholdet faldt i to etaper. Først en smule håndgemæng og så – omkring kl. 22.40 – et kæmpe slagsmål. I hvert fald 18 deltagere talte politiet det til dagen efter. To mænd fra Black Cobra fik et ’ordentlig lag tæsk’, noterede den lokale avis.

 Især en af mændene, den 24-årige Martin, kom alvorligt til skade. Han fik en flænge i hovedet og et brækket ben.
Flere vidner beskrev efterfølgende, hvordan den 25-årige Bandidos-rocker Jacob Bennekou havde været 'specielt aktiv'. Ifølge vidnerne havde rockeren gentagne gange sparket og trampet sit offer i hovedet og på det ene ben, mens han lå sagesløs på jorden.

Selv bekræftede Jacob Bennekou alene, at han havde været til stede. Han havde dog ikke gjort noget, bedyrede han. To måneder efter bagholdet fik han et års fængsel.
- Det findes endvidere efter forklaringerne at kunne lægges til grund, at voldsudøvelsen er sket som et led i et opgør mellem Bandidos og Black Cobra, skrev Retten i Nykøbing Falster i dommen.
Fængselsstraffen var dog ikke det eneste konsekvens af sammenstødet. Hos Black Cobra var man rasende over at være blevet snigløbet.

Og i toppen af Bandidos så man tilsyneladende på samme måde på overfaldet. I hvert fald måtte rockere fra både Næstved og Roskilde kort efter stå skoleret hos ledelsen af Bandidos.
-Vi bliver indkaldt til et landsmøde, hvor vi bliver råbt af, kaldt løgnere, ikke til at stole på, freds-brydere og så videre. For hvad?!?, skrev de to afdelinger senere i et brev om hændelsen.
- Vi vil ikke være en del af dette – af at vores medlemmer og klubhuse bliver angrebet, mens vi bliver bundet på hænder og fødder, tordnede de, da de to måneder senere forlod Bandidos.
Michael 'Kokken' Rosenvold - præsident for Bandidos i Europa 
Mogens Flindt

KORRUPTION - forsommeren, 2013
Ingen havde hørt om det. Det kunne simpelthen ikke passe.
Hverken Arash Hamedani – tidligere præsident af Bandidos i Næstved – eller hans brødre kunne ikke tro deres ører, da historien nåede deres ører:

Den forklaring om en mystisk bagmand – ’X’ – som havde været med til at sende Arash Hamedani fire år i fængsel, var blåstemplet fra toppen af Bandidos, fra et medlem af Nationalen - det 37-årige prøvemedlem ’F’ havde fået lov til sige, som han gjorde. Og han skulle under ingen omstændigheder smides ud af Bandidos.

Hverken ’F’s egen afdeling, Roskilde, eller afdelingen i Næstved, hvor Arash Hamedani havde været præsident, forstod et muk.
- Prøvemedlemmet fortalte os, at han sendte rapporter ud mange gange, og at de var godkendt af Nationalen. Han navngav blandt andre ’Chester’, der er fuldgyldigt medlem og ’Sargento de Armas’.

Hvordan kan nogen læse og godkende en stikker-rapport og få dette prøvemedlem til at tro, at det, han gør, er okay? spurgte de to afdelinger senere i et brev.
- Regler er regler. Ingen stikker nogen.

Både ’F’s egen afdeling i Roskilde og Arash Hamedanis i Næstved var helt på linje. ’F’ skulle ud.
Hans detaljerige forklaring til politiet og i retten om ’hvem, hvor og hvordan’ var hovedårsagen til, at Arash Hamedani nu skulle afsonede fire år i fængsel, mente de.

Ifølge brevet tog afdelingerne spørgsmålet op med den danske præsident, Michael ‘Kokken’ Rosenvold – slæbte ham med ud på den psykiatriske afdeling, hvor ‘F’ sad, gennemgik alle prøvemedlemmets udsagn. Men lige lidt hjalp det.
- Vi har et voldsomt skænderi, hvor jeg dårligt kan få ’Kokken’ til at indrømme, at denne mand gav en overvældede vidneforklaring, som i detaljer fortalte politiet ’hvor, hvornår og hvordan’ og sendte folk i fængsel. Vi sidder med papirerne fra retten i hånden, som siger det sort på hvidt. Der er ingen tvivl i dette tilfælde. Men ’Kokken’ synes prøvemedlemmets forklaring generelt er okay. Og hans svar til Wu (præsident i Næstved, red.) og de afdelinger, han repræsenterer, er, at prøvemedlemmet aldrig – uanset hvad - vil forlade klubben i ’bad standing’ på grund af den aftale, han havde lavet, skrev de i brevet.
- Hvad fanden?!? Helt ærligt, ’Kokken’ – omfatter denne aftale også stikkeri?.
Huset på Præstøvej i Næstved, som de frafaldne Bandidos-medlemmer
ifølge politiet samlede sig i under navnet 'Westside Nation' TV 2


BRUDDET - 28. juni 2013, Næstved og Roskilde lægger vestene
Det var Ekstra Bladet, der var først med nyheden.
- To Bandidos-afdelinger smider vestene, skrev avisen.

Historien ramte bladets hjemmeside, samme dag som bruddet var en realitet.
Og samme dag, som de to afdelinger sendte et brev rundt til alle de europæiske afdelinger af Bandidos, der redegjorde for bruddet.
- Vi er virkelig kede af at sende denne e-mail ud, men dette er endestationen for os. I stedet for at indgive vores medlemskab til Nationalen, har vi valgt gøre det til vore europæiske brødre, skrev de i brevet.
- Vi ville ønske, at der var en anden mulighed.
Nogle måneder senere kom den første af flere brande. Siden fulgte en stribe skyderier og et drab.

Arash Hamedani - tidligere præsident for Bandidos i Næstved TV 2


KRIGEN - medio januar 2014, Roskilde Arrest
Han er ked af, at det er kommet så vidt. Ked af misforståelserne. Ked af den dårlige interne kommunikation. Og ked af, at folk han holder af, tilsyneladende ønsker at dræbe hinanden.
Måske handler det om ham og den behandling han fik. Det og så en del andet, der byggede sig op over tid.

Det er aften i Roskilde, og tv2.dk og Station 2 har opsøgt 39-årige Arash Hamedani, der afsoner sin dom på fire års fængsel for amfetamin. Selv om han mener, at han er uskyldigt dømt, ankede han ikke.
- Jeg tror ikke, at det havde gjort nogen forskel. Man havde besluttet sig for, at jeg var den store fisk. Det var mig, man ville have, siger han.

Ifølge Kriminalforsorgen er Arash Hamedani i ’bad standing’ og kan derfor ikke afsone i et fængsel blandt andre såkaldt stærkt styrende fanger. Derfor sidder han nu i et arresthus under langt skrappere krav. Det betyder for eksempel, at han ikke kan færdes frit rundt, men i stedet er låst inde i sin celle 23 timer i døgnet.

Ifølge politiet er der udbrudt krig mellem Bandidos og de medlemmer, der smækkede med døren i slutningen af juni 2013. Arash Hamedani har siddet fængslet i al den tid, uenighederne har bygget sig op og til sidst ført til opsplitningen. Situationen er så at sige trukket ned over hovedet på ham, mener han.
- Bandidos er blevet revet itu. Det er jeg ked af, siger Arash Hamedani.
- For mig bygger det hele på miskommunikation og misforståelser - fordi jeg sidder i fængsel et sted, hvor jeg ikke kan komme til at kontakte folk. Hvis jeg kunne det, kunne jeg stoppe alt det her. Og sige til folk, at nu skal I lade være med det og det og det.

Det startede med en brand i Rødovre. Indehaveren af den tatovør-forretningen, hvor ilden blev påsat, havde bånd til en af de rockere, som fortsatte i Bandidos, da Næstved-afdelingen smed vesten. Og - ifølge Dagbladet Sjællandske - til det 37-årige prøvemedlem ’F’, der vidnede i Arash’s sag.
Siden fulgte flere forsøg på ildebrand på andre Bandidos-steder. Så lukkede politiet udbrydernes nye hus i Næstved.

Der var akut risiko for, at huset og afhopperne - 'Westside Nation', kaldte politiet dem - ville blive angrebet af Bandidos, hed det. Derpå kom skyderierne og overfaldene i byen.

En ung mand er dræbt. En mor og hendes datter fik kugler gennem vinduerne, der formentlig var tiltænkt deres nabo. Og senest – dagen før jul – røg kuglerne ind gennem vinduet hos nogle forældre og deres børn på Kildemarksvej. Deres søn nåede at være prospect i Bandidos i Næstved knap fire måneder. Siden gik han med over i Westside Nation. Han var dog ikke hjemme den aften.

Nu kan børnehaven og skolen på den anden side af vejen hver eneste dag se, hvordan familien har forsøgt at dække skudhullerne i vinduet med børnetegninger.
Skudhuller på Kornbakken (tv), Morsøvej (m) og Kildemarksvej (th)
i Næstved TV 2

Begrundelsen for at forlade klubben handlede ikke mindst om den behandling, som Arash Hamedani fik – og den måde den nye ledelse af Bandidos i Europa håndterede de første store konflikter, den skulle tage stilling til.

De afdelinger, der støtter Arash Hamedani, mener, at ledelsen dumpede med et brag.
- Mange af dem har været sammen med mig, siden de var teenagere, 18-19 år. De har altid set op til mig. De følte nok et eller andet sted, at hvis man kan suspendere ham på den baggrund - at han bliver uretfærdigt behandlet - hvis man kan gøre det med ham, så gør de det også med os. Så vil man melde sig ud, før man bliver smidt ud. Det er min tankegang, siger Arash Hamedani.
Han understreger flere gange, at han ikke ved, om hverken Bandidos eller de udmeldte rockere er i konflikt med hinanden.

Alligevel er hans opfordring til venner begge steder ikke til at tage fejl af.
- Stop det. Stop det, før flere dør. Sæt jer sammen. Tal sammen. Løs problemerne. At være en del af en bikerklub handler ikke om at slå hinanden ihjel. Det handler om at køre på motorcykel og hygge sig, siger Arash Hamedani.

Michael 'Kokken' Rosenvold har ad flere omgange afvist at ville lade sig interview om sagen.
I oktober 2013 havde han alene følgende kommentar til tv2.dk.
- Hvad de skriver I brevet, må stå for deres regning. Det har jeg ingen kommentarer til.
Bandebossen fra Køge, Oruc Türkoglu ankede dommen på otte års fængsel på stedet. Og Bandidos-lærlingen Henrik, der blev skudt i knæet, har i dag forladt rockerklubben.

Ingen af brandsagerne er opklaret - det samme gælder alle skyderier, som politiet sætter i forbindelse med konflikten. Kun for et enkelt overfald - ifølge sigtelsen begået af en mand fra Westside Nation - har politiet anholdt en mistænkt. Han nægter sig skyldig. Det var hans hus, som kuglerne formentlig var tiltænkt, da de i stedet røg gennem vinduerne hos en mor og hendes datter 9. december 2013.
Ofret var blandt de få fra Bandidos i Næstved, der valgte at fortsætte i klubben, da opsplitningen fandt sted i sommer. Paradoksalt nok bor han blot 100 meter fra det klubhus, hvor Westside Nation ifølge politiet holder til. Ofret ønsker ikke at udtale sig til tv2.dk. Både han - og den angivelige overfaldsmand fra Westside Nation - er tidligere nære venner fra Black Cobra..
Her stod de i 2009 og 2010 skulder ved skulder i en omfattende afpresningssag.

Comments