Politi: Rockergæld på 5.300 udløste afklippet finger


Midt- og Vestsjællands Politi har anholdt to mænd med bånd til Bandidos og sigtet dem for et ualmindelig brutalt overfald på en mand 9. januar 2014. Her blev en 28-årig mand opsøgt på Hejrebjergvej i Jyderup og udsat for grov vold.

Den ene var angiveligt bevæbnet med en pistol, den anden med en benzindunk. Da de forlod den 28-årige, manglede han en del af sin finger og et stråtækt hus stod i flammer. Han fik ifølge politiet selv valget mellem, hvilken af fingrene der skulle klippes af med en grensaks.

Han valgte sin venstre lillefinger.
Politiet mener, at overfaldet handler om en ubetalt gæld på bare 5.300 kr., som rockerne pålagde en dummebøde på 30.000 kr., da den ikke blev betalt. Ifølge sigtelsen, som de to mænd i morgen vil blive præsenteret for ved Retten i Holbæk, havde mændene gennem en længere periode afpresset den 28-årige.
- Vi er inde i nogle miljøer, som afregner meget kontant med hinanden, og hvor der gælder anderledes regler end i resten af samfundet. Det er noget, vi meget gerne vil bekæmpe, men det er svært, fordi miljøerne er meget lukkede, siger Svend Foldager, Midt- og Vestsjællands Politi.
De to mænd er henholdsvis 34 og 26 år gamle. Ifølge politiet er de begge tilknyttet Bandidos i Holbæk - den ene skal være fuldgyldigt medlem.

Af sigtelsen mod dem begge fremgår, at det ikke er den eneste gang, som rockerne ifølge politiet har været efter den 28-årige.

Den 20. december 2013 - altså knap 20 dage inden brandstiftelsen, truslerne og fingerafklipningen i Jyderup - opsøgte de to mænd ifølge sigtelsen også den 28-årige.

Her blev han slået i ansigtet og fik stukket en kniv gennem den venstre hånd. Politiet mener, at rockerne ved den lejlighed har gjort sig skyldige i både grov vold og røveri.

Ifølge sigtelsen mod de to rockere havde de 'i en periode forud for den 20. december 2013 og frem til den 9. februar 2014' udsat den 28-årige for afpresning og to grove overfald for at inddrive gælden.
Svend Foldager oplyser, at politiet endnu ikke har afhørt de to rockere, og at det derfor er uvist, hvordan de stiller sig til sigtelsen.

Midt- og Vestsjællands Politi vil i morgen bede retten om at lukke dørene for offentligheden af hensyn til efterforskningen.

Derfor ønsker Svend Foldager ikke at gå i detaljer om, hvad der knytter de to mænd til sagen.
- Det er spor på gerningsstedet, vidner, der har rettet henvendelse til os, og så vores egen efterforskning, der har samlet har ført til dem, siger Svend Foldager.

Comments