Acar ska ha betalat mordchaufför 3 000
Den 22-åriga mannen ska ha varit chaufför till den misstänkte dubbelmördaren.
En 61-årig man mördades i sitt hem i Nässjö två månader senare sköts Idriz Dogani, 43, till döds i Bergsjön i Göteborg.

Och betalningen till medhjälparen ska ha kommit direkt från OG-grundaren Dehno Acar, skriver Metro.

På tisdagen startar rättegången mot de två män, en 31-åring och en 22-åring, som står åtalade för mord respektive medhjälp till mord. Det gäller två mordfall: ett i Nässjö och ett i Bergsjön. Den äldre mannen har en högt uppsatt ställning inom Original Gangsters och den yngre är medlem i nätverket.

Den yngre av männen ska ha agerat chaufför till den äldre mannen och uppger i förhör att han inte visste vad som skulle ske på den plats han skjutsade 31-åringen. Något annat han har berättat är att han fått betalt av Original Gangsters grundare och ledare – Dehno Acar. Detta skriver Metro.

Fick 3000 kronor för jobbet

– Hej bror! Sa nu är 3 tusen överförda till ditt konto, du har dom inne imorgon, skrev Dehno Acar till den 22-åriga misstänkta mördarchauffören den 18 april, enligt förundersökningen.

Dehno Acar får stor plats i förundersökningarna i båda mordfallen. Framför allt för att det skett täta kontakter mellan de misstänkta gärningsmännen och OG-grundaren, som sedan 2006 befinner sig i Turkiet, framför allt har kontakterna skett i anslutning till morden.

Den 31-åriga mannen ska också ha åkt ner till Turkiet och Dehno Acar mellan de två morden – och den ständiga chauffören ska ha skjutsat honom till flygplatsen.

Kan vara ett beställningsjobb

– Innan jag åker ner till storebror måste vi prata om lite saker du får ta över, står det att läsa i ett sms skickat från den misstänkte mördaren till 22-åringen den 6 mars.
"Storebror" är det namn de ska ha kallat Dehno Acar internt.

Rättegången kommer att fortsätta fram till den 22 april och båda åklagarna har uttryckt att om Dehno Acar inte skyddades av det obefintliga utlämningsavtalet med Turkiet skulle även han vara högintressant i rättegången.

De utesluter heller inte att båda morden kan vara ett beställningsjobb från Dehno Acar.

Comments