Fire HA'ere anholdt i hash-razzia

Blandt de 80 anholdte i dagens historiske hashrazzia er der fire fuldgyldige medlemmer af Hells Angels, alle fra klubbens afdeling på Amager, erfarer Ekstra Bladet.

Mindst en af de fire er et fremtrædende medlem af rockerklubben samt dennes hustru.
Ud over rockerne tæller de anholdte desuden en journalist og tidligere deltager i realityprogrammet Paradise Hotel.

En del af de anholdte bliver i løbet af eftermiddagen fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret, hvor rettens anneks i dagens anledning er omdannet til én stor dommervagt, hvor de anholdte vil blive ført ind på stribe.

Se også: Retspræsident: 85-100 grundlovsforhør efter hash-aktion
Se også: Enorm hash-aktion: Mistænkte fylder ti retssale

Formiddagen igennem har politiet været talstærkt til stede i området omkring byretten på Nytorv i Københavns centrum, og fra 13-tiden begynder grundlovsforhørene.
– Der er et større antal af de anholdte, som vi mener har begået så alvorlig kriminalitet, at der er grundlag for varetægtsfængsling, derfor bliver de fremstillet i grundlovsforhør senere i dag, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov.

Ifølge fængelsinspektør Peter Vesterheden fra Vestre Fængsel har en del af de anholdte ventet i celler, mens politi og anklagere forberedte sig på fremstillingerne.

Se også: Skræmt Christianit: Brækkede mig, da politiet kom

Aktionen blev udført i et samarbejde mellem Task Force Pusherstreet og Task Force Øst, og omfattede mere end 150 adresser på Sjælland i løbet af morgenen. Det sker som en kulmination på den omfattende efterforskning, som Københavns Politis Task Force Pusherstreet har gennemført sammen med politikredsens afdeling for organiseret kriminalitet og den fælles sjællandske bandeenhed Task Force Øst samt anklagemyndigheden.

I forbindelse med aktionen er der foretaget ca. 80 anholdelser. Der er fundet større mængder hash, store pengebeløb og andre værdier. Hele aktionen går indtil videre som planlagt i god ro og orden. Der forventes et større antal fremstillinger i Dommervagten.


På en enkelt adresse er der fundet op til 150 kg. hash.
Ekstra Bladet følger sagen resten af dagen. Klokken 15 har Københavns Politi indkaldt til pressemøde.

Comments