Fængselsinspektør: 80 celler er klar


 
- Vi har skaffet 80 pladser.
 
Det siger fængselsinspektør Peter Vesterheden, Københavns Fængsler, der nu er klar til at modtage masser af nye fanger efter politiets kæmpe aktion i dag mod den organiserede hashhandel.

Vestre Fængsel er normalt fyldt til bristepunktet, men der har været en smule luft den senere tid, så der er nu skaffet 80 celler, der står klar, hvis så mange af de anholdte bliver varetægtsfængslet efter grundlovsforhørene i Københavns Byret.
- Vi bliver nødt til at indføre dobbeltbelægning, så der bliver to indsatte på flere celler. I morges havde vi dobbeltbelægning på 25 celler, men vi skruer op med 15 mere, oplyser Peter Vesterheden.
Normalt sker dobbeltbelægning kun, hvis to indsatte accepterer at sidde sammen, men dagens aktion gør, at nogle vil blive 'tvunget' til at sidde sammen.

En del må nok flyttes
- Hvis nogen af dem skal isoleres, så klarer vi også det. Vi bliver nødt til at tænke hele Kriminalforsorgen med, så der kan flyttes indsatte til sjællandske arresthuse, hvorfra der så er nogen som måske skal flyttes til Jylland. Det er en større logistisk opgave, siger Peter Vesterheden.

Også transporten af de mange fanger, der skal flyttes og indsættes, giver udfordringer, så der er kaldt ekstra fængselsbetjente på arbejde, også til at klargøre cellerne.
- Flere fængselsbetjente har også meldt sig frivilligt til at komme på arbejde. Det er en opgave, som vi er nødt til at løse. Vi har jo ikke kunnet forberede os, fordi aktionen i sagens natur har været holdt hemmelig, siger Peter Vesterheden.

- Vi står i en akut situation, der kan løses. På lidt længere sigt vil det give udfordringer med så mange nye arrestanter, siger Peter Vesterheden.

Måske 100 grundlovsforhør
Københavns Fængsler rådet også over Blegdamsvejens Fængsel. Men fængslet er fyldt - og der kan ikke indføres dobbeltbelægning på 'Blegdammen, fordi der er toilet på cellerne. Derfor kan der ikke sidde to på samme celle.

Der kan også trækkes på arrestafdelingerne i Vridsløselille Statsfængsel og Horserød Statsfængsel.
Præsidenten for Københavns Byret, Søren Axelsen, forventer et sted mellem 85 og 100 grundlovsforhør. Hvis alle sigtede bliver varetægtsfængslet vil det medføre et massivt pres på Københavns Fængsler.

6-10 retslokaler er foreløbig ved at blive gjort klare til grundlovsforhørene.



 

Comments