Förvarade sprängdeg och vapen på jobbet

FÅR FÄNGELSE. I maj hittade polisen en stor mängd vapen hemma hos mannen med Hells Angels-kopplingar.                     
FÅR FÄNGELSE. I maj hittade polisen en stor mängd vapen hemma
hos mannen med Hells Angels-kopplingar.

GT skrev i december om den man i 50-årsåldern med Hells Angels-kopplingar som åtalades för en rad brott efter att polisen hittat en stor mängd vapen i mannens bostad och på hans arbetsplats, efter ett tillslag i maj. Fynden hos mannen ska också ha lett till ett tillslag hos en av Red Devils klubblokaler.
Mannen hade enligt åtalet haft en revolver, 45 patroner, en elpistol, sprängdeg, stubintrådar, 142 sprängkapslar, tre pistoler och 1695 patroner. Dessutom hittades en batong och träklubba i mannens bil. Klubban var enligt åtalet märkt med "Red Devils", "666" och mannens smeknamn. Åklagaren menade i åtalet att klubban och batongen var menade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa.

Döms till fängelse

I mannens kök hittades även amfetamin, enligt Norra Halland uppger mannen att han inte använder droger men vill inte svara på varför han hade narkotikan i hemmet.
Mannen åtalades för narkotikabrott, vapenbrott, grovt vapenbrott, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.
Enligt Norra Halland har nu mannen, som uppges ha en ledande befattning inom Red Devils mc i Halland, som är en supportergrupp till Hells Angels, nu dömts till fängelse i ett år och sex månader för vapen- och narkotikabrott.
Enligt Norra Hallands har mannen tidigare dömts för grovt olaga vapeninnehav och våld mot tjänsteman och förekommer under fyra avsnitt i belastningsregistret.

Comments