Skip to main content

Fyra häktade för utpressning av stjärnkrögare, bla en av ledargestalterna i det kriminella gänget Werewolf Legion

Fyra häktade för utpressning av stjärnkrögare
Foto: TT/Montage
 
Mannen blev tillsammans med två andra personer begärd häktad, misstänkta för försök till grov mordbrand och grov utpressning, skriver tidningen Dagens Nyheter.
Bakom de två bränderna ligger en lång tids utpressning mot Melker Andersson, som började efter att han anlitat en bemanningsfirma som 36-åringen drev. Melker har inte bara pressats på pengar utan också hotats till livet av mannen, uppger DN.
 
Mannen har en lång historia av utpressning, våld och vapenaffärer bakom sig. Sommaren 2012 gjorde han sig bland annat skyldig till försök till utpressning och misshandel i samband med en blockad mot restaurang Berns, där hans bemanningsföretag var inblandat. 36-åringen åkte då hem till två av de fackligt aktiva och misshandlade dem. Han dömdes till fängelse av Svea Hovrätt så sent som i januari i år, men eftersom domen överklagats har den inte vunnit laga kraft. 
 
36-åringens skuldsaldo uppgår i dag till 2,5 miljoner kronor. Minst en handfull krogar i Stockholm har anlitat de bulvanföretag som han pekats ut som ansvarig för. 
 
Metro har sökt Melker Andersson för en kommentar.

Comments