Historisk stor razzia: Her indtager politiet Pusherstreet

Af ,        
                
Over 80 personer er anholdt efter en historisk stor aktion mod bagmændene bag hashhandlen i Pusherstreet, og det har fået politiet til at anmode Københavns Byret om at udvide kapaciteten til grundlovsforhør. Præsidenten for byretten fortæller, at de er klar til at tage imod de mange mennesker.

Klik her og se mere tv på localeyes.dk

Der er brug for meget plads i Københavns Byret torsdag, når et stort antal af de personer, der er blevet anholdt i politiets omfattende aktion mod organiseret kriminalitet i Pusherstreet, skal i grundlovsforhør. Derfor har Københavns Politi anmodet byretten om at skabe mere plads til alle forhørene, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Og Københavns Byret er klar til at tage imod de mange anholdte og gennemføre et stort antal grundlovsforhør, fortæller Søren Axelsen, retspræsident i hovedstadens byret.
»Vi har flyttet rundt internt på vores medarbejdere, så vi kan åbne seks afdelinger, der kan køre grundlovsforhør. Vi regner med forsvarerne er klar klokken 13, og så fortsætter vi til i aften. Dem, vi ikke når, må så klares i morgen. Det kører administrativt helt problemfrit,« siger han.

Retspræsidenten melder, at der vil blive gennemført mellem 85 og 100 grundlovsforhør efter torsdagens politiaktion, men at det ikke er første gang, at Københavns Byret skal tage imod et stort antal grundlovsforhør. Da Ungdomshuset blev ryddet i 2007 var omkring 250 mennesker forbi byrettens sale, siger Søren Axelsen.

Politiet har under torsdagens aktion blandt andet på en enkelt adresse fundet op mod 150 kilo hash, ligesom de også har fundet større pengebeløb og andre værdier. Aktionen er et led i en større koordineret indsats mod åbenlys hashhandel i hovedstaden, som politiet indledte i 2012. Siden indsatsens begyndelse er der beslaglagt mere end 1,5 tons hashprodukter, kontanter og andre aktiver til en værdi af mere end 90 millioner kroner.

Målet med torsdagens aktion og andre lignende i de seneste uger har været at gøre det uattraktivt for de rocker- og bandegrupperinger at levere og sælge hash i København.
»Vi mener det, når vi siger, at det skal være uattraktivt for de kriminelle at handle med hash og sprede utryghed, og vi mener det, når vi siger, at vi har indledt en langsigtet indsats rettet mod både købere, sælgere og leverandører,« siger Jørgen Skov, ledende politiinspektør og leder af Efterforskningsenheden i Københavns Politi.

Jørgen Skov understreger, at indsatsen ikke stopper her. Den vil blive fulgt op at store og små aktioner i fremtiden.

Læs også:

Comments