HADDE VÆRT HØYAKTUELL SOM VITNE: I stedet begjæres Eirik Jensen for ytterligere fire uker i varetekt. I etasjen under i Oslo tingrett startet i dag en sak mot Hells Angels. Jensen hadde mest sannsynlig blitt stevnet som vitne i den saken. Foto: Per Asle Rustad
Politioverbetjent Eirik Jensen begjæres i dag varetektsfengslet i fire nye uker i Oslo tingrett.
Spesialenheten for politisaker vil fengsle ham i fire uker med brev, besøk- og medieforbud. Jensen ble pågrepet 24. februar og siktet for grov korrupsjon. Han nekter straffskyld og krever seg løslatt fra varetekt.
Mens fengslingsmøtet mot Jensen forhandles fram i sal 207 i Oslo tingrett, pågår det en annen sak i sal 127 i etasjen under. Hells Angels i Oslo og Capitol eiendom, som eier MC-klubbens lokaler i Strømsveien 222, er
tiltalt for overtredelse av våpenloven. De nekter straffskyld. I februar 2010 og januar 2011 fant politiet 15 våpen og ammunisjon i lokalene.
Påtalemyndigheten
krever at eiendommen blir inndratt sammen med våpnene og ammunisjonen.
Advokat John Christian Elden forsvarer Hells Angels i saken. Han bekrefter overfor Dagbladet at Eirik Jensen mest sannsynlig ville blitt stevnet som vitne i den pågående Hells Angels-rettssaken. - Han hadde vært høyaktuell som vitne, sier Elden til Dagbladet.
Men Jensen ble pågrepet og fengslet. Vitnelistene til HA-rettssaken hadde frist etter pågripelsen, så Elden har stevnet andre med kjennskap til miljøet i stedet.
- Han har sørget for fred og ro i det norske MC-miljøet dette årtusenet og står bak mye av dialogmodellen, sier Elden. Dialogmodellen har vørt omstridt internt i politiet og på tvers av politietatene. Mens Kripos og andre politidistrikt har hatt en mer aggressiv framtoning mot MC-miljøene, har filosofien i Oslo vært en mildere framgangsmåte.
- Han er ikke stevnet som vitne, men det er en av hans makkere, samt at vi har innkalt spesialister fra Oslo politidistrikt og politihøyskolen til å vitne, sier Elden.
I
Comments
Post a Comment