...
Ransaking: Politiet ransaket hovedkvarteret til Hells Angels på
Alnabru i Oslo den 11. februar. Samme dag ble 42-åringen fra
Larvik arrestert.
Arkivfoto: Camilla Svendsen, dittOslo/ANB 
 
Tre menn fra Larvik, som er siktet i en stor narkotikasak med forbindelse til Hells Angels, sitter fortsatt fengslet. 
Kripos mener fremdeles en av de tre mennene, en 42-åring fra Larvik, er hovedmannen i en stor narkotikasak som Kripos har rullet opp.
 
 
– Ingenting har svekket det mistankegrunnlaget, sier politiadvokat i Kripos, Richard Beck Pedersen.
For en måned siden gikk Kripos til det skritt å arrestere flere personer etter å ha holdt en narkotikavirksomhet under oppsikt i en lengre periode. Resultatet av det var at fem menn ble siktet, av dem tre menn fra Larvik, for grove narkotikaforbrytelser.

Lokk på saken

Kripos nekter fortsatt å oppgi hva slags narkotika som er beslaglagt, hvor stor mengde det dreier seg om og på hvilken måte virksomheten er drevet. Dette av hensyn til etterforskningen, som fortsatt pågår mens de fem sitter i varetektsfengsel.
I går ble samtlige siktede i saken refengslet i fire nye uker. Alle samtykket og behøvde derfor ikke møte i Oslo tingrett, slik som ved fengslingene for fire uker siden. Den gang gikk fengslingsmøtene bak lukkede dører, med unntak av fengslingen av en 52-åring fra Montenegro, som er bosatt i Oslo. Mannen skal ha blitt arrestert først og siktet for grov narkotikaforbrytelse. Han valgte å erkjenne dette i avhør med politiet.
Deretter slo politiet til mot Larvik-mannens (42) tilholdssted i Larvik dagen etter. Kripos ønsker ikke å si om det er gjort beslag i forbindelse med denne ransakingen, men har tidligere opplyst til ØP at 42-åringen ble tatt samme dag i Oslo.

Ingen flere pågripelser

De to andre Larvik-mennene, en 26-åring og en 24-åring, er ikke siktet for den mest alvorlige narkotikabestemmelsen, slik som 42-åringen, men begge må nå likevel svare for anklager om alvorlige narkotikaforbrytelser. Mennene er kun siktet i saken, og det foreligger ingen tiltaler mot noen av dem. Så lang er det ikke pågrepet flere personer i narkotikasaken.
Narkotikasaken kom for en dag da Kripos slo til mot hovedkvarteret til Hells Angels på Alnabru tirsdag 11. februar. I forbindelse med ransakingen av HA-hovedkvarteret, ble det gjort beslag av narkotika. Hvor mye ønsker ikke Kripos å gå ut med.
42-åringen har tidligere tilkjennegjort seg som såkalt «hangaround» i Hells Angels.

Comments