Razzia mot Bandidos – efterlyst man greps

Foto: Joachim Wall
Foto: Joachim Wall

Skånepolisen slog till med full kraft mot Bandidos klubblokal utanför Malmö på torsdagseftermiddagen.
Tungt beväpnad polis stormade lokalen på en given signal.
- En efterlyst person fanns i klubbhuset och greps, säger polisens informatör Marie Persson.

Attacken mot Bandidos-lokalen på Fortunavägen i Malmö skedde som en del av projektet Olivia - en satsning där polisen, skatteverket, kronofogden och Malmö stad deltar för att göra staden tryggare.
Det var inte första gången polisen slog till mot klubblokalen heller - det har skett med jämna mellanrum under årens lopp.
Hittills i år har polisen inom operation Olivia genomfört tvåhundra fordonskontroller, 112 kroppsvisitationer, tio husrannsakningar samt beslagtagit fem kilo narkotika samt 1600 patroner och ammunition.
Vid nio tillfällen har polisen även kontrollerat misstänkta svartklubbar.

Efterlyst man greps

Polisen vill inte avslöja hur många man som var inblandade i den senaste razzian mot Bandidos.
- Vi lämnar inte ut sådana uppgifter, säger informatören Marie Persson.
Hon räknar dock upp att poliser från piketstyrkan, gatulangningsgruppen och den länsgemensamma insatsstyrkan Bravo deltog i tillslaget.
- Det fanns tre personer i lokalen när vi kom dit. Under tillslaget tillkom ytterligare några stycken, säger Marie Persson.
Skälet till attacken beskrivs av polisen som att det fanns en misstanke om narkotikabrott. Ett beslut om husrannsakan öppnade vägen för polisens kontroll.
- Där fanns en person som var efterlyst och han greps på platsen. Man anträffade också någon form av gatustridsvapen i lokalerna, säger Marie Persson.

Operation Olivia

Någon narkotika hittades inte i klubbhuset.
Polisen i Malmö startade operation Olivia i november förra året. Projektet har fått tolv poliser från övriga Skåne att tillsammans med tolv Malmöpoliser jobba med tryggheten ute på gator och torg.
Projektet ska pågå 2014 ut - därefter ska beslut tas om eventuell fortsättning inför den nya polisorganisationen som tar form 2015.
I projektet Olivia har polisen kartlagt ett 80-tal så kallade fokuspersoner. De påverkar enligt polisen hela Malmö med otrygghet genom sin brottslighet.

Comments