Retten på åstedsbefaring hos Hells Angels

Razzia Hells Angels Oslo - Tirsdag starter rettsaken etter at politiet beslagla flere våpen i lokalene til Hells Angels på Alnabru i Oslo. - Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
Tirsdag starter rettsaken etter at politiet beslagla flere våpen i lokalene
til Hells Angels på Alnabru i Oslo.
Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Påtalemyndigheten vil inndra hele eiendommen som siden 1996 har fungert som hovedkvarter for den beryktede MC-klubben.
Den godt befestede bygningen kloss inntil E6 på Alnabru i Oslo er godt merket med logoer og emblemer og navnet Angels Place.

Ransaket i februar

Politiet oppsøker jevnlig adressen. Senest i februar ble stedet ransaket i forbindelse med at en person med tilknytning til klubben er under etterforskning i en narkotikasak.
I 2010 og 2011 fant politiet to ganger en mengde ulovlige våpen og ammunisjon, og det er dette beslaget som nå skal behandles i retten.
LES OGSÅ:
Flere av våpnene var gjemt inne i veggene i bygningen.
Ingen personer er på tiltalebenken, men derimot selskapet Capitol Eiendom og foreningen Hamcon (Hells Angels MC Oslo Norway).
Påtalemyndigheten mener at bygningen er brukt som et ledd i å begå kriminelle handlinger og at lovens krav til å inndra eiendommen er oppfylt.

– Overdrevent, mener advokat Elden

– Det virker svært overdrevent og som et forsøk på å få retten til å se bort fra loven. Vi kan ikke se noe grunnlag for tiltalen, men må selvsagt møte de to ukene politiet mener vi bør være i retten, sier advokat John Christian Elden som representerer Capitol Eiendom.
Han sier alle aksjeeierne, som er seks medlemmer av Hells Angels, vil møte når rettssaken starter.
Artikkelen fortsetter under bildet
Partene i HA-rettsak på plass i retten - Beboernes talsmann Rune Olsgaard (til venstre) og advokat John Christian Elden blir begge sentrale aktører i Oslo tingrett. - Foto: Olav Rønneberg /
Beboernes talsmann Rune Olsgaard (til venstre) og advokat John Christian Elden
blir begge sentrale aktører i Oslo tingrett.
 

Comments