Våpensalg i Ringsaker kan velte Hells Angels-hus

...
Bildet fra en Hell Angels-utfart. Foto: Tl
 
Bakgrunnen er en tiltale på besittelse av 15 ulovlige skytevåpen med tilhørende ammunisjon, beslaglagt fra en mann fra Ringsaker, skriver HA.no.
Mannen ble i Hedmark tingrett dømt for å ha solgt skytevåpen illegalt.
Ringsakermannen aldri har erkjent skyld for det, men like fullt er han av Hedmarken tingrett dømt for å ha solgt skytevåpen illegalt.

- Stammer fra beslag

Etter at politiet beslagla klubbhuset til Hells Angels (HA) i Oslo før jul, har påtalemynidgheten møtt motbør. Tre rettsinstanser har gitt MC-klubben tilbake tilholdsstedet sitt. Nå behandles tiltalen mot eiendomsselskapet, og det er der ringsakermannen skal være implisert.
I den pågående saken er det identifisert et skytevåpen som kan stamme fra ringsakermannen – en Taurus 38 special revolver.
HA har snakket med politikilde som hevder at den revolveren er en av to revolvere fra beslaget fra 13. januar 2011, noe som ikke har vært mulig å få formelt bekreftet. Avisen forklarer at det er en mellommann i saken som besørget salget Hells Angels.

Møte på grustak i Moelv

Mellommannen skal ha skaffet skytevåpnene til ringsakermannen ved å lure en legal våpenselger på Romerike med falske våpenkort han hadde fått laget. Møtet skal ha skjedd på et grustak sør for Moelv.
Ringsakermannen har i avhør sagt at han for flere år siden ha forsøkt å søke opptak i MC-klubben, og var til stede på en fest i HA-klubbhuset i Furnes i sommer.

Comments