Fant våpen høyt og lavt hos Hells Angels


Arkivfoto: : Politi-aksjon mot Hells Angels' lokaler på Alnabru i Oslo. Foto Cornelius Poppe / SCANPIX
 
Talsmann og beboer i Hells Angels-hovedkvarteret Rune Olsgaard fortalte villig for dommer Finn Haugen og de øvrige aktørene i Oslo tingrett hvordan klubbhuset på Alnabru i Oslo blir brukt og gradvis er pusset opp over flere år. Men på spørsmål om konkrete funn, ble han vag og flytende.
– Jeg vet ikke når noen har malt her, jeg har ikke gjort det selv i hvert fall. Men jeg kan sikkert finne det ut, sa han på spørsmål om når vaskerommet i kjelleren på klubbhuset var blitt endret.
I dette rommet, skjult bak panelet, fant politiet en rekke våpen under en ransaking i 2010. Under befaringen viste politiet fram åtte steder hvor det var funnet skytevåpen de mener har tilknytning til MC-klubbens medlemmer. Politiet har funnet våpen ved fire anledninger, men bare to er med i tiltalen. I 2010 og 2011 ble til sammen 15 skytevåpen funnet på ulike steder inne i bygningen.
Påtalemyndigheten vil inndra hele eiendommen til fordel for statskassen ettersom den mener selve bygget er brukt til kriminelle formål. Ikke på noen av skytevåpnene som er omfattet av tiltalen, er det funnet fingeravtrykk eller DNA-spor. Aktor mener dette skyldes at klubbens medlemmer har fjernet sporene for at ingen enkeltpersoner skal kunne stilles til ansvar for funnene.

Comments