Fikk bot etter Outlaws-bråk

Tre personer tilknyttet Outlaws MC ble natt til tirsdag innbrakt av politiet etter et barslagsmål i Sarpsborg sentrum

Kjenner seg ikke igjen

SA var i går i kontakt med et Outlaws-medlem som var på puben den aktuelle natten.
Han sier til at han ikke kjenner seg igjen i den beskrivelsen politiet og media gir av hendelsen.
– Vi var noen gutter som var på byen og det oppsto en episode, men det var på langt nær så dramatisk og alvorlig som det blir framstilt i pressen. Det blir framstilt som om det var et gjengoppgjør som var iscenesatt av oss og at det var et masseslagsmål. For det var det ikke.

Svartmaling

Det var ved 00.30-tiden politiet fikk flere meldinger om et masseslagsmål inne på et utested i Sarpsborg sentrum, og hvor flere medlemmer av MC-klubben Outlaws skulle være involvert.
Politiet opplyste at en person ble slått i ansiktet, men at vedkommende ikke ønsket å anmelde forholdet.
- Jeg og en annen som var til stede er medlemmer i Outlaws, mens de to andre ikke har noe med klubben å gjøre i det hele tatt. Vi føler at politiet bedriver svartmaling av oss gjennom å gå ut slik de gjør i denne saken, sier Outlaws-medlemmet til SA.

Kledd i Outlaws-klær

Ordenssjef Eva Rotegård ved Sarpsborg politistasjon opplyser til SA at til sammen fire personer ble anmeldt for ordensforstyrrelse i forbindelse med slåssingen.
Tre av de fire ble innbrakt i arresten, og måtte overnatte i den nye sentralarresten på Grålum.
I tillegg til ordensforstyrrelse ble de tre anmeldt for å ikke etterkomme politiets arbeid og for å ha hindret offentlig tjenestemann i å utføre sitt arbeid.

Vedtok forelegg

To av de tre har vedtatt foreleggene på henholdsvis 6.000 og 12.000 kroner, mens den tredje ikke har vedtatt sitt forelegg på 6.000 kroner.
Politiet meldte på Twitter natt til tirsdag at de hadde grunn til å tro at pubslagsmålet ble initiert av en eller flere av de innbrakte.
– Vi har grunn til å tro at det var et eller flere av Outlaws-medlemmene som initierte slåssingen, opplyste politiets operasjonssentral.

Comments