Gängmedlem dömd till fängelse


 
Fängelse i två år och sex månader. Det blev straffet för Mersion Ramizi, 24-årig medlem i det kriminella gänget Gipsy Bloods, som hanterat stora mängder hasch.
 
Det var den 29 augusti förra året som polisen slog till mot en skrotfirma i Linköping. Polisen letade efter stulna kylskåp men hittade istället cirka 8,5 kilo hasch.

Narkotikan hade gömts på tre olika ställen, dels inne på skrotupplaget och dels inne på en granntomt.
Mersion Ramizi, som figurerat i Correns och NT:s stora gänggranskning,  förnekade under rättegången att han hanterat narkotikan och framförde istället teorin att någon av hans fiender låtit plantera narkotikan i syfte att sätta dit honom. Linköpings tingsrätt köper dock inte denna förklaring.

Domstolen konstaterar att 24-åringens fingeravtryck har säkrats på en påse i vilken det förvarades narkotika. Rätten noterar även att det i hans bostad fanns mindre mängder narkotika som var av samma typ.

Dessutom anser tingsrätten att sms som fanns i mannens telefon handlar om erbjudande om köp av narkotika.

Att någon fiende till Mersion Ramizi skulle ha planterat narkotikan avfärdar rätten på följande sätt: "Vad Mersion Ramizi har uppgett om att någon fiende till honom skulle ha "planterat" narkotikan för att sätta dit honom framstår som en efterhandskonstruktion, inte minst med hänsyn till mängden narkotika."

24-åringen döms nu till fängelse i två och ett halvt år. Han ska stanna i häktet i väntan på att domen vinner laga kraft.
Mersion Ramizis advokat Göran Wålander hade ännu inte läst domen på torsdagseftermiddagen. Han utgår dock från att den kommer att överklagas till Göta hovrätt.
– Med hänsyn till min klients inställning till anklagelsen är det rimligt att tro att han kommer att överklaga.

Comments