Miljøarbeider tiltalt for trusler om «fingerklipping»

VÅPENARSENAL:
VÅPENARSENAL: : Disse våpnene ble beslaglagt av politiet i forbindelse med saken om vold og frihetsberøvelse. Offeret skal ha blitt truet med å få fingrene klippet av eller blir skutt i beinet, ifølge tiltalen. (FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK)

Medlem i MC-klubb
Mannen som nå har praksis som miljøarbeider på en skole, var medlem av Bratsberg MC da kidnappingen skjedde i november 2011.
Bratsberg MC er nå oppløst, men var en støtteklubb til Hells Angels, ifølge politiet. Én av de andre tiltalte i saken er medlem av Hells Angels i Skien.
Miljøarbeideren er domfelt ni ganger tidligere. Dommene dreier seg om omfattende narkotikakriminalitet og en rekke tilfeller av ulovlig kjøring med biler og motorsykler.
Noen ganger er han blitt tatt for kjøring i ruset tilstand. Han er også blitt dømt for vold og trusler en gang tidligere og har vært ulovlig i besittelse av skytevåpen og ammunisjon.
En av de alvorligste dommene gjaldt salg av rohypnol-tabletter for 174.000 kroner.

Truet med fingerklipping

Oppførselen som beskrives i den nye tiltalen står i grell kontrast til hans daglige virke som miljøarbeider i praksisplass.
I tiltalen står det at han: «Sa han skulle skyte ham i beinet», «tvang ham til å bli med i biler til flere steder i Grenland» og «holdt fram en kyllingsaks og sa han skulle kutte av ham fingre».
– Denne saken er ikke kjent for meg, men jeg håper det var kjent for Porsgrunn kommune da han ble ansatt, sa oppvekstsjef Inger Lysa i Porsgrunn til Varden i går.
På det tidspunktet visste ikke vi eller hun at det «bare» var snakk om en praksisplass for den tiltalte mannen. Litt senere ringte imidlertid rektor på den aktuelle skolen tilbake til Varden.

Skolen kjente til bakgrunnen

– Mannen er ikke fast ansatt som miljøarbeider ved skolen vår; han er i et Nav-opplegg med praksis hos oss i tre måneder. Jeg har vurdert om dette kan være en plass som kan gi ham relevant praksis, og mener at det er det, sier rektoren.
Han sier at han var kjent med mannens bakgrunn og historie da praksisavtalen ble inngått.
– De som jobber med ham, er også kjent med historien hans.
– Tror du foreldre ved skolen hadde syntes det var ok om de hadde kjent til det?
– Hvis han skulle vært ansatt fast, ville jeg gjort andre vurderinger, men dette er for en begrenset periode. Han er en slags «håndlanger» for våre ansatte, og er ikke alene med elevene, sier rektoren.
Han ønsker at Varden ikke skal skrive om saken, og hevder det ikke er for sin egen del, men fordi han tror det kan bli vanskelig for den tiltalte mannen å fortsette i praksisplassen sin da.

Comments