Outlaws får lov å bli


Fet kommune håpet blant annet å hente støtte gjennom sitt eget regelverk. Det såkalte Ekebergbygget på Roven – bygget der Outlaws er en av leietakerne og benytter som sitt klubbhus – er regulert til næringsformål. Kommunen sjekket derfor ut muligheten for å få kastet ut mc-klubben fordi bygget brukes som klubbhus.
Det forsøket mislyktes.
– Vi har sjekket ut den muligheten, men det er slik at vi ikke kan tvinge dem vekk fra bygget. Outlaws bruk av lokalet sorterer inn under det formålet bygget er regulert for, sier ordfører John Harry Skoglund.

– Kan ikke hive dem ut

Dermed synes Fet kommune foreløpig å være satt i sjakk.
20. januar vedtok et samlet kommunestyre et enstemmig kommunestyre i Fet et tverrpolitisk vedtak som sier at kommunen ikke ønsker den type virksomhet i Fet.
Samtidig tok kommunen kontakt med utleier Tor Amundsen. Han ble bedt om å terminere kontrakten med motorsykkelklubben, noe Amundsen avviste.
– Beskyldningene om at medlemmene i Outlaws er kriminelle må henges på noe reelt, derfor har jeg ikke diltet med når politiet har kontaktet meg. Jeg har en juridisk kontrakt for leieforholdet som er etablert på lovlig måte, og jeg kommer ikke til å kaste dem ut så lenge de oppfører seg ordentlig i lokalet, sa Amundsen i RB 22. januar.
Nå har også neste steg i «utkastelsesprosessen» falt for kommunen.
– Det betyr at vi ikke kan kaste dem ut av bygget med mindre det foregår noe ulovlig. Vi kan ikke konstruere noe for å hive dem ut, og må selvsagt forholde oss til våre reguleringer. Vi kan ikke gjøre noe med dette nå, mener ordfører Skoglund.

Ingen Outlaws-kontakt

Han presiserer at det fortsatt er sterkt ønskelig fra kommunens side at klubben finner seg et annet sted å holde til.
– Det er et samlet kommunestyre som står bak det og det synet står fortsatt, sier Skoglund.
– Har kommunen vært i kontakt med Outlaws?
– Nei, det har vi ikke.
– Hva tenker du om at Outlaws nå forblir etablerte i kommunen?
– Vi er jo ikke fornøyde med det, men vi må forholde oss til lover og regler. På en annen side, det kan jo også Outlaws gjøre, sier ordføreren.
Når verken Amundsen vil føye seg etter politikerønskene eller kommunen finner åpninger i eget regelverk, blir det vanskelig å kvitte seg med motorsykkelklubben.
Nå er det politiet som må avdekke ulovligheter knyttet til bygget og klubben.
Fet-lensmann Trond Øren sier til RB at de jobber med kartleggingen av klubben nå, men at de ikke har mer informasjon å meddele til pressen.

Comments