Rockere beholder hus i Vanløse

Natur- og Miljøklagenævnet underkender Københavns Kommunes afgørelse, som forbyder Bandidos at benytte et hus i Vanløse som klubhus, det siger rockernes advokat, Michael Juul Eriksen.

Og dermed for den lokale Bandidos-afdeling lov til at blive boende i det omstridte hus. Sagen ramte medierne i oktober i fjor, hvor naboer stod frem og klagede over rockernes tilstedeværelse.

Siden fulgte både demonstrationer og politisk pres, hvor særligt de to lokalpolitikere, Jacob Hougaard (S) og Jakob Næsager slog på tromme for, at rockerne skulle ud.

Se også: Politikere vil smide rockere ud af Vanløse

En tinglyst servitut fra 1918 fastslog i følge politikerne, at villaen på Tudskærvej 30 kun må bruges til familiebolig.

Se også: Rockere afslører: Derfor har vi klubhus i et boligkvarter

- Den tinglyste servitut er netop lavet for beskytte naboerne i villaområdet mod, at for eksempel sådan nogle som Bandidos rykker ind i huset, sagde De Konservatives ordfører i Teknik- og Miljøudvalget Jakob Næsager i fjor.
- Det står nemlig sort på hvidt, at huset ikke må bruges til handel, fabrik, værksteder eller anden indretning, der forårsager larm, ilde lugt, frembyder et ubehageligt skue eller er til ulempe for omboende. Det er der slet ingen tvivl om, at en rockerborg gør.

Se også: Bandidos stod ikke bag indbrud hos nabo

Naboen til huset, der ligeledes er formand for den lokale beboerforening har flere gange fået kastet sten gennem ruderne. Han mistænker rockerne for at stå bag.
- Jeg er meget tilfreds med den afgørelse. Sagen er blevet brugt af politikerne til at markere sig i valgkampen op til kommunalvalget, siger Michael Juul Eriksen.

I tiden op til kommunalvalget i november gik de københavnske lokalpolitikere Jakob Hougaard (S) og Jakob Næsager (K) forrest i kampen for at forhindre Bandidos i at bruge ejendommen som klubhus.

Afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet er enstemmig. Københavns Kommune har mulighed for at indbringe afgørelsen for retten. Det skal i så fald ske, inden der er gået et halvt år.

Comments