Skott mot lägenhet

Polisen fick larm vid 01.15-tiden från flera personer som ringde in om att det varit skottlossning på Smyckegatan i Västra Frölunda. Foto: Robin Aron. 
Polisen fick larm vid 01.15-tiden från flera personer som ringde in om att det varit skottlossning på Smyckegatan i Västra Frölunda. Foto: Robin Aron.

Flera skott avlossades mot en lägenhet i Västra Frölunda natten mot lördagen.
Polisen uppger att händelsen inte ska kopplas ihop med tidigare skottlossningar i Göteborg utan ser det som en separat händelse.
– Vi tror att det här är mot de boende i den här lägenheten. Att det är riktat, säger Thomas Fuxborg, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Västra Götaland.
Nu hoppas polisen på ett gripande.

Polisen fick larm vid 01.15-tiden natten mot lördag från flera personer som ringde in om att det varit skottlossning på Smyckegatan i Västra Frölunda.
Ett flertal polispatruller kom till platsen och man hittade flera tomhylsor och kulhål.
– Skotten har avlossats utomhus mot en lägenhet. Det är kulhål in i lägenheten, säger Lars Tunefjord, biträdande vakthavande befäl vid Göteborgspolisen.
Det ska ha funnits en eller flera personer i lägenheten när skottlossningen inträffade.
– Ingen person är skadad, säger Lars Tunefjord.

"Är riktat"

På lördagsmorgonen är ännu ingen gripen. Polisen arbetar vidare med ärendet.
– Vi ska naturligtvis ta hand om den drabbade familjen och så ska vi se om vi kan få uppgifter så att vi kan säkra gärningsmannen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Västra Götaland.
Finns det någon misstänkt?
– Vi har en arbetshypotes om vad det här handlar om men det är inget jag kan gå ut med. Men enligt vår hypotes har det här ingenting att göra med de övriga skottlossningarna som varit i Göteborgsområdet. Det här är en separat händelse som inte har med gängkriminalitet att göra, säger Thomas Fuxborg.
Han vill inte gå in närmare på vad bakgrunden till nattens händelse kan vara.
Är det en slump att det sköts in genom just det här fönstret?
– Vi tror att det här är mot de boende i den här lägenheten. Att det är riktat, säger Thomas Fuxborg.
Är de boende i lägenheten sedan tidigare kända av polisen?
– Vi vet vilka det är som bor i lägenheten. Men jag vill i nuläget inte gå in i fler detaljer. Det är viktigt för oss att vi kan gripa gärningsmannen innan vi kan gå ut med mer information.
Är ett gripande nära förestående?
– Vi hoppas att så snart som möjligt få in uppgifter så att vi kan fixa detta, säger Thomas Fuxborg.
Hur polisen hanterar situationen kring familjen i dag går han inte in på.
– Det föreligger naturligtvis ett hot mot familjen i och med det som hänt, vad vi har vidtagit för åtgärder kan jag inte gå in på, säger Thomas Fuxborg.

Comments